Про це розповів голова правління Вінницької ПАТ "ВОПАС-10599" Сергій Роман.

Поштовхом до цього стали численні звернення перевізників до ОДА.

"29 квітня обласна влада прийняла рішення № 211, на підняття цін на квитки в маршрутках і автобусах. І це нормально, тому що вартість квитків була така, коли ціна на солярку була до 7 гривень, зараз вона вже 10. Окрім того збитків призводять пільговики. На сьогодні у Вінницькій області є 40 категорій пільговиків, буває так, що в маршрутці 27 місць і лише 3 їдуть за повну оплату квитка, а інші за пільгами. А держава перевізникам майже не повертає гроші за такі перевезення ", - зазначив Сергій Роман.

Квитки подорожчають на кожному маршруті не однаково. Для районів, що знаходяться на відстані 50 км від обласного центру, підвищуються тарифи на 4 копійки за кілометр. На віддалені населені пункти за кожен кілометр люди будуть платити на 2,5 копійки більше.

"Подорожчало пальне, подорожчали масла, подорожчало СТО, все подорожчало. І тут вже у нас буквально немає виходу. Ми працюємо собі у збиток. Щоб вийти на 0% рентабельності потрібно ціни підняти вдвічі. Але ми розуміємо, які це будуть суми. Тому просимо , щоб хоча б трішки нам допомогли і підняли ціни на ось ці копійки ", - скаржиться перевізник Ірина Бобрик.

Вінничани обурені таким подорожчанням. Кажуть зарплати і пенсії не підвищуються, ростуть тільки ціни. Дирекція станції відзначає, що зараз люди стали їздити менше. Студентам батьки радять їздити рідше, зате стали частіше передавати передачі.


Переглядів: 5039
Поширень: 0