Зразковий аматорський ансамбль народного танцю "Джерельце" з Болгарії привіз перемоги: за кращий масовий танець, соло, вокал і дует. Колектив із 32-ох вінницьких танцюристів перебував з 18 червня по 3 липня у Сарафово, де проходив Міжнародний фольклорний фестиваль дитячої творчості "Морской бриз".

Там діти не тільки гарно відпочили і оздоровились, а й зайняли на фестивалі призові місця.

- Мої вихованці здобули перемогу у таких номінаціях як кращий масовий танець, краще соло виконала Ірина Онищук із буковинським танком, друге — виборола Олександра Калина із російським танком "Валянки", краще соло (вокал) — Стінянський Назарій, а дует (малі форми) у складі Тетяни Липовенко та Віктора Кудлаєнко вибороли друге місце із танцем "У садочку", - розповідає керівник ансамблю Тетяна Стіненська. - Окрім названих танців ми показали ще гопак, подільську дев’ятку, гуцульський танець. Проте десь у глибині душі я вірила і сподівалась, що мої діти кращі, бо й тренувались до цього майже рік. Тож такий результат, що з-поміж більш як 10 танцювальних колективів, і білоруських у тому числі, вони були першими, — говорить сам за себе.

Юні вінничани, а це діти віком від семи до 16 років, не вперше виїжджають за кордон. Вони побували у Польщі, Чехії, Німеччині, Туреччині. Цю поїздку, зі слів Тетяни Стінянської, частково підтримала міськрада, але основний тягар в 360 євро ліг на плечі батьків.


Переглядів: 6322
Поширень: 0