2 липня, у Вінниці відбулася робоча зустріч делегації Командування Повітряних Сил Збройних Сил України з аташе з питань оборони при Посольстві Швейцарської Конфедерації в Україні полковником Крістофом Бруном.

Українську військову делегацію очолював заступник командувача Повітряних Сил з бойової підготовки – начальник управління бойової підготовки Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенант Віктор Сідаш.

Метою зустрічі було ознайомлення з можливостями швейцарської системи контролю за повітряним простором “SKYGUARD” та визначення перспектив подальшого співробітництва між видами збройних сил обох держав.

Полковник Крістоф Брун детально ознайомив українських військових із системою “SKYGUARD”, а також розповів про особливості її роботи в єдиній системі контролю за повітряним простором.

– Системи контролю за повітряним простором “SKYGUARD” – це новітня система протиповітряної оборони, розроблена в Швейцарії, яка пройшла успішне випробовування у 2008 році під час проведення чемпіонату Європи з футболу. Окрім того, ми використовуємо її для забезпечення безпеки у повітряному просторі в ході щорічного проведення економічного форуму, який проходить у Давосі, – зазначив полковник Крістоф Брун.

Іноземний гість також зазначив, що швейцарська сторона, яка має великий досвід із зазначених питань, готова розглянути можливість щодо залучення даної системи контролю за безпекою повітряного простору в ході проведення в Україні фінальної частини “Євро-2012”.

У свою чергу, генерал-лейтенант Віктор Сідаш подякував іноземному гостю за цікаву пропозицію та висловив упевненість в тому, що дана інформація буде ретельно опрацьована і відповідні пропозиції керівництва Міністерства оборони та Збройних Сил України будуть доведені до швейцарської сторони.

На завершення зустрічі сторони обмінялися сувенірами з авіаційної тематики та оглянули експозиції військово-історичного музею Повітряних Сил ЗС України.


Переглядів: 3435
Поширень: 0