Правоохоронці Вінниччини вшанували пам\'ять загиблих побратимівЩорічно 22 серпня працівники міліції вшановують пам\'ять колег, які заради миру та спокою в нашому суспільстві, вступили у нерівний двобій зі злом і віддали у цьому двобої своє життя. Сьогодні День пам’яті працівників міліції , які загинули під час виконання службових обов’язків.

За роки створення української міліції загинуло 90 вінницьких правоохоронців, 25 з них загинули за часів незалежної України.

Вшановуючи світлу пам\'ять правоохоронців, щорічно в цей день в обласному управлінні міліції проходить зустріч керівництва Управління з рідними та близькими загиблих працівників. Висловити глибоке співчуття людям, на долю яких випало страшне випробування, прийшли сьогодні губернатор Вінницької області Микола Джига, голова обласної ради Сергій Татусяк та вінницькій міській голова Володимир Гройсман.

Висловлюючи глибоке співчуття сім\'ям загиблих міліціонерів, начальник УМВС України у Вінницькій області Валерій Нонік зазначив:

- Увесь український народ сьогодні схиляє голови, віддаючи данину пам’яті мужнім правоохоронцям, які, ставши на перешкоді злочинності, заплатили за це найдорожчу ціну – власне життя. Служба в міліції завжди була небезпечною, адже боротьба зі злом – жорстока боротьба. Гірко це усвідомлювати, але на цій неоголошеній війні гинуть наші товариші. Хочу завірити всіх рідних, що жоден із загиблих ніколи не буде забутим. Ми зробимо все можливе, щоб їх діти, дружини та батьки знали, що ми високо цінуємо той подвиг, який здійснили полеглі сини, чоловіки і батьки.

Голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига, звертаючись до присутніх, сказав:

- Міліція завжди була на передньому краю у боротьбі за спокій та добробут громадян. На жаль, нам приходиться дуже багато нести втрат через те, що будь-яке суспільство, яким би воно не було, має відповідні вади і вади ці - злочинність. І той, хто присвятив своє життя боротьбі зі злом і чесно несе цей тягар, той по праву заслуговує на високу повагу суспільства. Я низько схиляю голову перед пам’яттю цих людей, перед їхніми батьками та їх сім’ями.

Присутні вшанували пам`ять загиблих хвилиною мовчання. Учасники зібрання поклали квіти до пам’ятника загиблим працівникам міліції і взяли участь у поминальній службі в храмі Дмитра Солунського. Цей храм знаходиться на території обласного Управління і був свого часу збудований для вшанування тих , хто загинув під час виконання службових обов’язків.

Правоохоронці Вінниччини вшанували пам\'ять загиблих побратимів

Сьогодні непоодинокі випадки, коли службу у міліції гідно продовжують діти загиблих працівників. З п’ятнадцятирічного віку вони навчаються у спеціальному ліцеї при Національній академії внутрішніх справ, а в подальшому проходять службу у різних міліцейських підрозділах.

Правоохоронці Вінниччини вшанували пам\'ять загиблих побратимів

Управлінням внутрішніх справ постійно здійснюється підтримка сімей загиблих працівників міліції, в яких сьогодні виховується 17 неповнолітніх дітей.

Правоохоронці Вінниччини вшанували пам\'ять загиблих побратимів

Від УМВС, облдержадміністрації та міської ради сім\'ям загиблим надали грошову допомогу.


Переглядів: 4940
Поширень: 0