Поляки із Лодзинського воєводства святкуватимуть 20-у річницю Незалежності України разом з вінничанами Воно реалізується на рівні районів, міст та місцевих громад у галузях економіки, екології, охорони здоров’я, культури, освіти, спорту і туризму.

Напередодні головного свята держави до Вінниччини завітала офіційна делегація Лодзинського воєводства Республіки Польща. Іноземна делегація прибула для участі в урочистостях з нагоди 20-ї річниці Незалежності України та ознайомлення зі здобутками вінничан, особливо у сфері реформування галузі охорони здоров’я.

З членами офіційної делегації 23 серпня зустрілась заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова. Вона акцентувала увагу польської сторони на галузі охорони здоров’я, адже саме зараз на Вінниччині відбувається її реформування, а іноземні гості вже пройшли цей етап, і можуть запропонувати багато пропозицій щодо поліпшення її кінцевого результату.

Поляки із Лодзинського воєводства святкуватимуть 20-у річницю Незалежності України разом з вінничанами «Польська галузь охорони здоров’я пройшла випробування часом, і сьогодні є однією з найсучасніших у Європі. Ми прагнемо ознайомитися з вашим досвідом і показати наші здобутки», - зазначила Любов Спірідонова. Вона привітала гостей із головуванням Польщі у Раді Європи і підкреслила, що участь делегації Лодзинського воєводства в урочистостях ще більше посилить партнерські стосунки між нашими державами та регіонами.

«Нам би дуже хотілось, щоб Ваша делегація, залишаючи Вінниччину від’їжджала з таким же позитивом і гарним настроєм, який відчували вінничани, залишаючи Лодзинське воєводство», - зауважила заступник голови облдержадміністрації.

Поляки із Лодзинського воєводства святкуватимуть 20-у річницю Незалежності України разом з вінничанами Голова делегації, депутат регіонального парламенту, член комісії з питань охорони здоров’я Ірена Новацька та директор департаменту з питань охорони здоров’я Дорота Лучинські подякували за теплий прийом, запрошення взяти участь у такій пам’ятній для держави події, як День Незалежності, особливо в її 20-у річницю, і відзначили, що сподіваються на подальшу активну співпрацю.

Пані Новацька підкреслила, що взаєморозуміння та взаємодопомога у вирішенні проблем, які виникають на шляху наших держав - це один із ключових принципів співпраці Вінницької області та Лодзинського воєводства. Адже завжди легше взяти телефон, подзвонити і запитати, як та чи інша сторона вирішувала цю проблему, якими шляхами проходило реформування тощо. Це економить не лише час та кошти, а й дозволяє сконцентрувати зусилля на конкретних справах.


Переглядів: 3206
Поширень: 0