З метою зміцнення міжрегіональних зв’язків і збільшення двостороннього туристичного потоку до Вінниці завітала делегація міністерства курортів і туризму спільно з санаторіями, туристичними операторами, а також українськими авіакампаніями.

В рамках даного заходу 25 серпня перший заступник міністерства курортів та туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв провів прес-конференцію щодо втілення проекту «Кримський бархатний сезон – сезон здоров’я».

25-26 серпня на Вінниччині проходять «Дні Криму»

Як зазначив О.Лієв кримська влада за дорученням Президента України розробила та прийняла Стратегію розвитку півострова до 2020 року і в даному напрямку рекреація визначена як основний пріоритет. В рамках реалізації цієї Стратегії втілюється в життя проект «Кримський бархатний сезон – сезон здоров’я». Головною метою проекту є донести об’єктивну та актуальну інформацію про можливості кримського санаторно-курортного оздоровлення мешканцям 19 регіонів України, Росії, Білорусії та країнам Прибалтики, які були визначені, як ключові для даного проекту. Визначення цих регіонів виходило із екологічної ситуації в даних областях, рекомендацій рекреаційного комплексу серед мешканців, а також враховувалася популярність кримського рекреаційного комплексу серед населення відповідних територій.

В результаті роботи в рамках проекту «Кримський оксамитовий сезон - сезон здоров\'я», для жителів Вінницької області розроблено спеціальний пакет пропозицій щодо санаторно-курортного лікування, оздоровлення та реабілітації. Цінова політика таких пропозицій виходить з 50-ти відсоткової (в середньому) знижки на комплекс санаторно-курортних послуг у кращих здравницях Криму в жовтні і листопаді 2011 року.

Критерії для участі готелів і здравниць в цьому проекті досить жорсткі і, крім обов\'язкової наявності оздоровчої програми і відремонтованих номерів, кожен учасник організовує для своїх гостей анімаційні програми та екскурсії по Криму.

Таким чином, ціна однієї доби у кримському санаторії (класу «3 зірки») з включеними у вартість проживанням, харчуванням, діагностикою та п\'ятьма медичними процедурами (в тому числі ручний масаж) складає 30-35 доларів. Також, учасники проекту можуть запропонувати послуги вище середнього класу.

Авіакомпанії і туроператори, які беруть участь в проекті також надають істотні знижки при формуванні санаторно-курортного турпродукту. Кримська влада, беручи участь в даному проекті, забезпечує контроль за якістю курортних послуг, а також функціонування в осінній період і спеціальні цінові пропозиції об\'єктів культури (музеї, палаци), та інших об\'єктів туристичної інфраструктури (театри, Нікітський ботанічний сад).

Для того, щоб жителю Вінницької області скористатися послугами проекту «Кримський оксамитовий сезон - сезон здоров\'я», необхідно звернутися до найближчого турагентство (докладний список турагентств Вінницької області, що взаємодіють з партнерами проекту, знаходиться на офіційному сайті Міністерства www.crimea.gov.ua).

Проект «Крымский бархатный сезон - сезон здоровья»

Фахівці більше 50-ти турагентств Вінницької області в рамках проекту пройшли навчання, а також сертифікацію на предмет перевірки отриманих знань про кримський санаторно-курортний турпродукт.

Для довідки:

Проект «Кримський оксамитовий сезон - сезон здоров\'я» спрямований на об\'єднання зусиль органів кримської влади, санаторіїв і пансіонатів, а також авіаперевізників і туроператорів в створенні якісного і доступного осіннього туристичного продукту в санаторіях Криму та його популяризації в регіонах Україні, Росії, Білорусі та країнах Прибалтики .

Станом на 15 серпня до проекту «Кримський оксамитовий сезон - сезон здоров\'я» вже приєдналися такі учасники, як чотиризіркові пансіонати «Пальміра Палас» (Ялта) і «Море» (Алушта), санаторії Південного берега Криму «Золотий Колос», «Місхор» , «Ай-Петрі», «Ай-Даніль», тризіркові готелі «Брістоль» (Ялта), «Імперія» (Євпаторія) і «Ялта-Інтурист» (Ялта).

Серед авіаперевізників: «Міжнародні Авіалінії України», російські авіакомпанії «Аерофлот», «Сибір», «Росія» і «Авіанова», латвійська авіакомпанія «Air Baltic» і білоруська національна авіакомпанія «Бєлавіа».

Крім того, в проекті беруть участь найбільші туроператори, які спеціалізуються на кримському курортному турпродукте: компанії «Ласпі», «Тур Етно», «Кандагар», «Алеан» і «Блакитна Лагуна».

Приєднання до проекту триватиме до 1 вересня. Список учасників, які приєдналися до проекту, регулярно оновлюється на офіційному сайті Міністерства курортів і туризму Криму www.crimea.gov.ua.


Переглядів: 4399
Поширень: 0