Бурхливий розвиток цивілізації вписується у наше повсякденне життя не тільки новітніми досягненнями, але й збільшенням надзвичайних ситуацій природного, техногенного чи соціального характеру. Пожежі, землетруси, терористичні акти, аварії на виробництвах, масові безпорядки. Внаслідок цього руйнуються чи знищуються об’єкти, наявні чималі людські втрати, велика кількість постраждалих, яким необхідна медична допомога.

До цього потрібно бути готовим. Відтак, медики системи МВС та інших силових структур області провели вчора у м. Вінниці навчання з тактики дій в екстремальних ситуаціях.

- Медики повинні мати не тільки відповідний теоретичний, але і практичний  рівень підготовки, володіти сучасною інформацією та навиками для надання екстреної медичної допомоги у випадках, що загрожують життю або ведуть до погіршення здоров’я людей. 12 вересня ми спільно з колегами внутрішніх військ, МНС провели тренування з організації надання кваліфікованої медичної допомоги потерпілим за сценарієм розгортання масових порушень громадського порядку, - розповів начальник Сектору медичного забезпечення УМВС у Вінницькій області Сергій Приходько.

За тактико-спеціальними навчаннями, під час яких оцінювалася робота медичних бригад, спостерігали керівник Управління медичного забезпечення та реабілітації МВС України Олег Петраш, народний депутат України Валерій Бевз, в.о. начальника УМВС у Вінницькій області Сергій Григорчук , керівництво УМВС.

- Досвід Ленінакану, Чорнобиля свідчить про те, що медики МВС першими надавали допомогу і сьогодні мають бути готовими виконувати професійні обов’язки ефективно, швидко у відповідності до стандартів надання медичної допомоги. Такі навчання проводяться в кожній області протягом трьох днів. Вважаю, що це ефективна школа підготовки, мета якої – зберегти здоров’я та надати кваліфіковану допомогу людям, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій, - зазначив начальник Управління медичного забезпечення та реабілітації МВС України Олег Петраш.Роль медиків відомчої медицини в наданні першої допомоги постраждалим за екстремальних обставин надзвичайно важлива.

Такої ж думки і народний депутат України Валерій Бевз:

- У сьогоднішньому глобальному світі, коли з’являються нові зразки техніки, зростає чисельність населення на землі, в силу різних причин людина не завжди дотримується існуючих інструкцій і вимог. Відтак, ми маємо трагічні наслідки, такі як під час трагедії з «Булгарією», літаком «ЯК-42» у Ярославлі, тощо. Тому роль і місце відомчої медицини, як ніколи зростає. Сьогодні представники медицини різних відомств показали відповідний достойний вишкіл. Як би сьогодні не критикували відомчу медицину, місце і роль її в системі життя держави надзвичайно важлива. Медицина системи МВС, зокрема, обслуговує майже 1 млн чоловік.


Переглядів: 9303
Поширень: 0