У понеділок, 26 вересня, з вінницького аеропорту відлетів перший прямий рейс до Тель-Авіву (Ізраїль). На борт літака авіакомпанії «Роза вітрів» вранці піднялось 160 туристів-львів’ян, а о 18 годині -162 вінницьких пасажири. За словами директора комунального підприємства «Аеропорт «Вінниця» Ярослава Мазурця, поки такі рейси чартерні.

З Вінниці почали літати перші прямі рейси до Тель-Авіву

- Вінницький аеропорт отримав дозвіл служби безпеки Ізраїль на перельоти, тому вінничани мають змогу літати прямими рейсами. Зараз до Вінниці приїжджають паломники-хасиди з Ізраїлю, а на зворотних рейсах ми відправляємо усіх бажаючих пасажирів. Основна вартість квитка – лягла на плечі ізраїльської сторони. Вони проплатили рейси. Тому ціна квитків до Тель-Авіву і назад, яку пропонують турфірми міста у $ 200, дуже фантастична, - розповів Ярослав Мазурець. – Але це чартерна програма. У нас заплановано п’ять рейсів на приліт і п’ять у зворотньому напрямку. Згодом вони повторяться.

З Вінниці почали літати перші прямі рейси до Тель-Авіву

Раніше такі перельоти можна було здійснити лише через інші міста України (Київ, Одесу…). Проте за яким графіком літатимуть літаки після того, як закінчиться паломництво, Ярослав Мазурець відповідає, що цим, а також ціною квитка займаються туристичні фірми Вінниці.

Нагадаємо, що 20 вересня польська і українська сторони підписали меморандум про здійснення чартерних авіарейсів до Варшави та Кракова. Поки ведуться активні переговори про два рейси на тиждень.


Переглядів: 7556
Поширень: 0