За інформацією двох продавців, 27 серпня близько 15 години 15 хвилин до ювелірного зайшли п’ятеро невідомих чоловіків і, погрожуючи розправою, примусили їх віддати виручку та прикраси на суму понад 6 тисяч гривень.

Відразу ж після надходження в міліцію повідомлення про злочин почалася широкомасштабна робота, направлена на встановлення підозрюваних осіб та їх затримання. Над розкриттям гучного пограбування працювала уся вінницька міліція.

У міліціонерів відразу закралися підозри про правдивість свідчень потерпілих – дивним було те, що грабіжники спокусилися лише на окремі прикраси і навіть на дешеву біжутерію. До того ж продавці не відразу після нападу скористалися тривожною кнопкою виклику охорони.

Разом з тим обидві жінки впізнали на відео, відзнятому камерою відеоспостереження сусіднього магазину, двох чоловіків, які проходили вулицею. Потерпілі вказали у своїх свідченнях, що саме ці двоє, зайшовши ще з трьома чоловіками до магазину, скоїли пограбування.

Проігнорувати цю інформацію було неможна, адже міліція відпрацьовувала усі можливі версії скоєння резонансного злочину.

Тож було підготовлено звернення до громадян через засоби масової інформації з проханням надати допомогу у встановленні підозрюваних у причетності до злочину осіб, відзнятих на відео.

Однак вже ввечері проведені міліцією заходи остаточно поставили під сумнів покази потерпілих. Плутаючись у свідченнях, жінки врешті зізналися в тому, що самі інсценували пограбування аби приховати привласнені ними кошти. Тепер 42-річній вінничанці та її 28-річній спільниці доведеться нести кримінальну відповідальність відповідно до ст. 383 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину).

Розслідування триває.


Переглядів: 3697
Поширень: 0