З жовтня до Державного історико-культурного заповідника “Буша” (Ямпільський район) відкрили прямий автобусний рейс “Вінниця - Буша”. Автобус курсує щонеділі і суботи.

Таке рішення, за словами директора Державного історико-культурного заповідника “Буша” Олександра Пірняка, прийняли депутати на черговому засіданні.

- Єдине, що не зовсім зручно, це те, що автобуси почали прямувати зараз восени, а не на початку літнього сезону, - зазначає Олександр Пірняк. - За радянських часів курсувало по шість рейсів на день. Зараз до Ямполя з Буші транспорт їздить у понеділок, п’ятницю, вівторок. Але, щоб доїхати до Вінниці, треба робити у райцентрі пересадку.

Транспортники пояснюють, що скоріше за все, у майбутньому, будуть ще й вечірні рейси.

- Ми спостерігати будемо два місяці, - коментує заступник начальника Вінницького центрального автовокзалу Алла Григоренко. - Можливо, люди захочуть, щоб з’явився ще й вечірній рейс з Буші. А за цей час ми подивимося, який буде пасажиропотік. Оскільки чи стане рейс “Вінниця-Буша” постійним, залежить від рентабельності. Потрібно, щоб автобус заповнювався хоча б 26 пасажирами.

За останні роки Державний історико-культурний заповідник “Буша” став досить популярним. Майже третину помешкань придбали жителі великих міст, як садиби для літнього відпочинку. Поширення набуває зелений туризм. Незалежно від пори року близько 20-ти садиб Буші приймають туристів. Оскільки за останні п’ять років туристичний потік до заповідника збільшився у декілька разів.

Ціна квитка — 49 грн. 50коп.

Щосуботи і неділі

напрямок “Вінниця — Буша”

час відправлення і прибуття:

7:30 — 10:30
8:45 — 11:45

Напрямок “Буша — Вінниця”

10:35 — 13:35
13:30 — 16:35


Переглядів: 9792
Поширень: 0