З польської сторони у проекті бере участь Управління міста Кельце (яке і є ініціатором проекту), а з української - міськвиконком м. Вінниці. Обидва органи самоврядування співпрацюють з 2003 року шляхом обміну досвідом у сфері розвитку самоврядування. Задля підтримки та поглиблення співпраці було прийнято спільне рішення про запровадження проекту, про що свідчить додана до пропозиції декларація від української сторони.

29 серпня була підписана офіційна угода, яка містить інформацію відносно розподілу обов\'язків і компетенції, засад, які вимагаються установою, що фінансує проект. Протягом двох днів відбулося навчання у Вінниці по першому модулю, тематика якого була: «Система управління територіальною одиницею самоврядування на прикладі Управління міста Кельце». В кінці вересня пройде навчання по другому модулю на тему: «Значення стратегічної діяльності Управління у пошуку зовнішніх засобів та інвесторів на прикладі Управління міста Кельце», а наприкінці жовтня - «Планування і виконання бюджету на прикладі Управління міста Кельце». Учасниками навчання в Україні стануть 45 службовців, які відповідають в своїй професійній діяльності за наступні ділянки: правильна організація і функціонування Управління; пошук зовнішніх засобів на реалізацію заходів та вітчизняних і закордонних інвесторів; планування і виконання бюджету територіальної одиниці самоврядування. В кожному модулі навчання візьме участь по 15 осіб. Лекторій проводять дипломовані працівники Управління міста Кельце - консультанти, які є не тільки знавцями предмету, але й багаторічними практиками.

Після отримання теоретичних знань 15 службовців, обраних партнером проекту серед учасників навчання, поїдуть до Кельце, де пройдуть чотириденний тренінг-навчання. Метою візиту буде представлення функціонування польського територіального органу самоврядування на практиці.


Переглядів: 2977
Поширень: 0