З 18 по 20 жовтня у Києві — в столичному палаці дітей та юнацтва проходила Третя національна виставка-презентація «Інноватика в сучасній освіті». Зорганізували виставку Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Академія педагогічних наук України та компанія «Виставковий світ». Нині це одна з найбільших освітянських виставок в Україні.

Учасники виставки — переважно вищі та середні заклади освіти різних форм власності та наукові установи. Свої можливості рекламували також підприємства та організацій, які спеціалізуються на виконанні робіт та послуг для навчальних закладів. Усього у виставці взяли участь понад 400 установ, організацій та підприємств.

На виставці були представлені 35 вищих навчальних закладів України, які мають статус національних. Серед них був і Вінницький технічний університет.

Забезпечували роботу експозиції університету учений секретар науково-дослідної частини, доцент кафедри ТАМ Олександр Дерібо та заступник директора Головного Центру організаційного та методичного забезпечення навчання, доцент кафедри ЛОТ Станіслав Тужанський.

Основні задачі участі університету у виставці: презентація наших досягнень в освітній і науковій діяльності, вивчення досвіду розробки і використання сучасних педагогічних технологій в інших ВНЗ, а також профорієнтація серед школярів і учнів спеціальних середніх навчальних закладів. Усі ці задачі були успішно виконані.

Наша експозиція викликала значний інтерес у відвідувачів і учасників виставки. Особлива увага була виявлена до навчально-методичних розробок і монографій наших співробітників, до новацій у використання інформаційно-технологій у навчальному процесі університету.

ВНТУ взяв участь в конкурсі у номінації «Інновації у використанні інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі». На конкурс була представлена робота «Інновації у використанні інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі Вінницького національного технічного університету». Керівник роботи – ректор ВНТУ, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко. Зважаючи на значні досягнення ВНТУ в розробці й упровадженні в навчальний процес та наукову діяльність нових інформаційно-комунікаційних технологій, успіхи у підготовці електронних посібників та дистанційних курсів конкурсна комісія нагородила ВНТУ найвищою відзнакою – Золотою медаллю.

За багаторічну науково-педагогічну діяльність з інноваційного розвитку освіти України технічний університет відзначений також Дипломом виставки «За активне впровадження у навчальний процес освітніх інновацій».

Ректор університету Володимир Грабко відзначений Подякою за творчу організаторську роботу з упровадження інноваційних технологій в освітню практику.

За активну участь у розробці й упровадженні освітніх інновацій Почесними Дипломами відзначені перший проректор Олександр Романюк, начальник навчального відділу Тамара Савчук, доцент кафедри технології та автоматизації машинобудування Олександр Дерібо, доцент кафедри інформаційного менеджменту Юрій Яремчук.


Переглядів: 3710
Поширень: 0