Призначена вона для скорочення та запобігання процедурних витрат часу при підготовці та проведенні сесій. Налаштувати роботу системи вдалось не одразу, перші п\'ять питань депутати голосували підняттям картки, тобто як і на попередній сесії.

На розгляд винесено більше 80 питань. Одним з найцікавіших було затвердження міською радою містобудівної програми «Інвестиційні зони вулиці Соборна». Дана програма визначає ділянки центральної вулиці, де в перспективі можливий знос малоцінних забудов та здійснення нового будівництва, з врахуванням збереження історичних пам\'яток Вінниці. Програма передбачає три перспективних інвестиційні зони по вул. Соборній.

Перша інвестиційна зона розміщується за адресою Соборна, 92. При вдалій і прогнозованій реконструкції ділянки на розі вул. Соборна - Хлібна в перспективі може бути запроектований багатофункціональний комплекс. На вказаній ділянці пропонується розмістити житловий торгово-готельний комплекс, висотою 4-5,5 поверхів.

Другою інвестиційною зоною є Майдан Незалежності. За словами начальника управління містобудування та архітектури міської ради Сергія Царенка, на головній площі міста Вінниці на даний час домінуючою спорудою є будинок міської ради, який з благоустроєм площі не відповідають вимогам майданів європейського міста. Пропонується перед будівлею створити новий комплекс, як варіант, з\'єднавши його з історичною будівлею колишньої міської думи - пам\'ятки архітектури та містобудування місцевого значення. Комплекс запропоновано використовувати разом з приміщенням виконкому під сучасний офісний, виставковий та діловий центр.

Третя інвестиційна зона - вул. Соборна, 53-а. на даний час на даній ділянці розташовані торгівельні павільйони, малоцінна житлова та громадська забудова. Територія входить до зон регулювання забудови навколо історичних домінант центральної частини міста (Водонапірна башта, готель «Савой», Св.-Преображенський собор). При реконструкції забудови ділянки на розі вулиць Соборна-Козицького в перспективі планується створити багатофункціональний комплекс середньої поверховості. Тут можуть розміщуватися офіси, готель, торгівельні приміщення або ж приміщення громадського харчування. Дана інвестиційна зона розглядається як одна з черг комплексної реконструкції Майдану Незалежності.


Переглядів: 3689
Поширень: 0