Друзі і знайомі його згадують як одного із засновників Вінницького міського турклубу "Меркурій", обласної федерації спортивного туризму, Вінницького туристсько-спортивного союзу.

- Я його пам\'ятаю як людину не просто активну, а й оптиміста, - згадує заступник директора КО "Вінницький обласний центр фізичного здоров\'я населення "Спорт для всіх" Володимир Жицький. - Були у житті моменти не зовсім прості, але він ніколи не падав духом. Свою спортивну туристичну діяльність він почав на Вінниччині з 1951 року, а уже з 1977 року - очолив обласну федерацію туризму.

Згодом, вже у 1991 році, за словами пана Жицького, Володимир Бондарчук очолив Вінницький туристсько-спортивний союз, а з 2002 року - обласну федерацію спортивного туризму. Протягом життя він займався пішоходним туризмом, був призером Чемпіонату СРСР з водного туризму, пішоходного, інструктором зі спортивного туризму і неодноразовим суддею на змаганнях вищого рівня зі спортивного туризму.

Останній період - з 2004 по 2010 рік Володимир Микитович працював директором Комунальної організації "Вінницький обласний центр фізичного  здоров\'я населення "Спорт для всіх".

Прощання з Володимиром Микитовичем відбудеться у середу, 30 листопада, у турклубі "Меркурій" об 11 годині, о 12 -  панахида і о 13 - похорон.

Довідка:

Бондарчук Володимир Микитович

Дата та місце народження 12.12.1934, Житомир

Бондарчук В.М. один із видатних спортивних туристів Вінниччини та України.

Інструктор зі спортивного туризму, неодноразовий суддя-інспектор на змаганнях вищого рівня зі спортивного туризму.

Учасник спортивних походів з водного та пішохідного туризму до 5 кат ск. включно. Призер Чемпіонату СРСР з водного туризму 1975 р. Призер Чемпіонату СРСР з пішохідного туризму 1981 р. Мав 1 с.р. зі спортивного туризму.

Активний діяч спортивного туризму на Вінниччині. Туризмом займався з 1951 р., а з 1977 р. очолював обласну федерацію туризму, з 1991 р. – Вінницький туристсько-спортивний союз, з 2002 р. – обласну федерацію спортивного туризму. Був одним із засновників всіх вищезазначених організацій, а також одного з найкращих турклубів країни – Вінницького міського турклубу «Меркурій».

З 2004 по 2010 роки Бондарчук В.М. працював директором Комунальної організації «Вінницький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».


Переглядів: 6623
Поширень: 0