До Замостянського райвідділу міліції міста Вінниці звернулися одразу дві пенсіонерки віком 77 та 83 років, з заявами про те, що троє невідомих жінок шахрайським шляхом заволоділи їхніми грошима. У однієї бабусі зловмисниці викрали 300 гривень, у іншої – 1280.

Шахрайки, представившись працівниками соціальної служби, зайшли до помешкання пенсіонерок та розповіли, що завтра-післязавтра у державі відбудеться грошова реформа. Аби зберегти свої заощадження та встигнути обміняти гроші, необхідно переписати номерні знаки грошових купюр, які зараз перебувають у обігу. Саме їх через кілька днів поміняють на «нові» гроші. Довірливі пенсіонерки охоче погодилися на пропозицію жінок, адже, не виходячи з квартири, та, не гаючи часу на черги, вони можуть на місці вирішити важливі для себе питання. Поки дві зловмисниці відволікали літніх людей, які переписані грошові купюри поклали назад до схованки, третя їх викрадала. Таким чином, заощадження, які бабусі по копійчині відкладали кожного місяця з пенсії, потрапили до рук «соціальних працівниць».

Після візиту таких псевдо-соціальних працівників ошукані пенсіонерки зателефонували до міліції. Через кілька годин «за гарячими слідами» зловмисниці були затримані. Вони знаходилися у автівці марки «ВАЗ 2106», номерні знаки якої належать іншій області. За кермом «шістки» знаходився чоловік. Коли працівники міліції зупинили автомобіль, його пасажирки раптово лягли на сидіння. Така поведінка жінок викликала підозри у міліціонерів. До того ж їх зовнішній вигляд співпадав з тим, як описували зловмисниць постраждалі пенсіонерки.

Аби перевірити причетність жінок до скоєння злочинних дій відносно літніх людей, їх було доставлено у Замостянський райвідділ. У міліції підозрювані зізналися у скоєнні злочину та віддали гроші, які викрали у пенсіонерок. До того ж потерпілі упізнали «соціальних працівниць», які «допомогли» їм обміняти гроші. Усі затримані жінки, вік яких 54, 56 та 61 рік, непрацюючі жительки сусідньої держави.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст.185 ККУ «Крадіжка», яка карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Зараз працівники міліції перевіряють причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів.


Переглядів: 3007
Поширень: 0