Після карнавалу на центральних вулицях міста, надвечір люди почали сходитись на площу Василя Стуса.

На глядачів чекала 22-метрова сцена у три яруси. Мегашоу світла та вогню розпочалось о 21:30. Усі 80 тисяч вінничан, які прийшли подивитись та послухати оперу - занурились у енергетику вистави, яка поставлена на музику німецького композитора Карла Орфа.

На площі панувала магічна атмосфера. Звучання древньої латини й староєвропейських мов зачарували вінничан. У перервах між мучними номерами, а їх було 25, глядачі аплодували і кричали «браво». Окрім розкішного та свого роду гіпнотичного ефекту опери, на сцені одночасно були поєднані піротехнічні фонтани та проекційні технології.

У спектаклі брали участь 168 артистів: камерний хор «Вінниця» та київський хор «Хрещатик», академічно-симфонічний оркестр Львівської філармонії, Львівський театр «Воскресіння», балетна трупа «Сузір’я Аніко», у ролі італійського диригента - Карло Тенан. Вінниця - друге місто після Києва, в якому під відкритим небом люди могли побачити та почути оперу. Адже «Карміну Бурану» можуть собі дозволити лише міста-мільйонники. По завершенню дійства на вінничан чекав святковий феєрверк, якого Вінниця ще не бачила.


Переглядів: 4253
Поширень: 0