30-річного жителя Хмельницької області підозрюють у « замінуванні» електропотягу "Жмеринка - Київ".

Про це повідомила помічник начальника лінійного відділу міліції на станції Жмеринка Євгенія Гавриш.

За її словами, близько 8.10 невідомий чоловік подзвонив на телефон спецлінії «102» і повідомив, що він вийшов з електропоїзда "Жмеринка - Київ" на станції Сосонка, але електричка до Києва не доїде, оскільки він її замінував.

На місце надзвичайної події негайно прибули співробітники лінійного відділення міліції на станціях Вінниця та Козятин, а також вибухотехніки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ у Вінницькій області.

Близько 8.40 електропоїзд прибув до станції Козятин, де його зупинили на 1014 кілометрі Київської платформи. Потяг оточили та евакуювали більше 300 його пасажирів.

Усіх евакуйованих пасажирів, що добиралися до Києва пересадили в інший електропоїзд , а фахівці-вибухотехніки розпочали перевірку електрички на наявність вибухових пристроїв. В результаті будь-яких вибухових пристроїв чи небезпечних предметів виявлено не було.

Співробітники міліції за гарячими слідами встановили телефонного терориста. Ним виявився 30-річний житель Хмельницької області.

Міліція з\'ясувала, що підозрюваний їхав у згаданій електричці, поводився зухвало, чіплявся до пасажирів. В результаті пасажири вагона спільними зусиллями висадили хулігана з електрички на станції Сосонка, після чого чоловік вирішив помститися, зателефонувавши до міліції і повідомивши про замінування електропоїзда.

Зараз міліція встановлює місцезнаходження підозрюваного.

За даним фактом порушено кримінальну справу згідно ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України.


Переглядів: 3226
Поширень: 0