Кращим підручником з історії України для учнів 11-их класів визнано напрацювання вінницьких істориків. Посібник, укладений професорами, докторами історичних наук: ректором обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Дровозюком Степаном Івановичем, завідувачем кафедрою зазначеного інституту Струкевичем Олексієм Карповичем та викладачем Вінницького державного педагогічного університету Романюком Іваном Мироновичем, пройшов наукову експертизу Інституту історії України НАН України, психолого-педагогічну експертизу Інституту педагогіки НАПН України, витримав конкурс рукописів і рекомендований Міністерством освіти і науки України до вивчення в загальноосвітніх навчальних закладах. Тож тепер найближчі п’ять років одинадцятикласники України вивчатимуть історію рідної держави за підручником вінницьких авторів.

У навчальному виданні логічно поєднані події всеукраїнського масштабу із регіональними аспектами. Система запитань спонукає учнів до роздумів про минуле, орієнтує на використання джерел усної історії. Підібрані цікаві документи для самостійного осягнення українського історичного процесу.

Поряд з традиційними, усталеними сюжетами автори включали і нові: повсякденне життя народу, моральний стан суспільства з погляду загальнолюдських цінностей, питання справедливості, гуманізму, інші людинознавчі аспекти.

Слід додати також, що підручник для 11-го класу − не перший успіх наших вінницьких авторів. У 2008 році на Всеукраїнському конкурсі переміг підручник з історії України для 8-го класу (автори: Струкевич О.К., Романюк І.М., Пірус Т.П.). У 2009 − підручник з історії України для 9-го класу (автор: Струкевич О.К.).



Переглядів: 6014
Поширень: 0