Управління ДАІ МВС України спільно з моторно (транспортним) страховим бюро України оголосили про проведення Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка і фотографії, який щороку проводиться серед учнівської молоді. Цього року організатори конкурсу задали нову тему, спрямувавши дитячу творчість на відображення не тільки їх ставлення до безпеки дорожнього руху, а усієї сім’ї. Недарма кажуть, що вустами дітей говорить істина. Тож начувайтеся дорослі, адже оцінювати сумлінність виконання Правил дорожнього руху усієї родини у своїх роботах будуть ваші діти.

- Головним завданням організаторів, - пояснив начальник УДАІ УМВС України у Вінницькій області полковник міліції Павло Солоненко, - залучити до конкурсу якомога більшу кількість дітей, в тому числі з багатодітних і малозабезпечених сімей. Таким дітлахам Державтоінспекція обіцяє і папір і фарби, аби бажання і творчості вистачило у юних художників. А ще – знань Правил дорожнього руху і їх обов’язкового дотримання.

Упродовж минулого 2011 року на автошляхах України в дорожньо-транспортних пригодах загинуло 227 дітей, ще 4186 неповнолітніх отримали травми. Практично кожна четверта ДТП за участю дітей трапилася через порушення школярами вимог Правил дорожнього руху.

- Метою конкурсу є широке залучення дітей до вивчення та дотримання Правил дорожнього руху, розповсюдження кращих форм і методів профілактичної роботи серед неповнолітніх, організації змістовного дозвілля дітей, виховання у них культурних та естетичних смаків, привернення уваги громадськості до проблем гарантування безпеки руху неповнолітніх, - підкреслив начальник служби профілактичної роботи УДАІ області підполковник міліції Володимир Мотичко. - За всіма школами закріплені працівники ДАІ, які організовують взаємодію з дирекцією та вчителями шкіл і забезпечать збір учнівських малюнків та своєчасне направлення до Управління ДАІ області. Кращі роботи до 25 березня будуть направлені до Управління ДАІ МВС України. Кінцевий термін прийому робіт Управлінням ДАІ Вінниччини - 15 березня 2010 року.

За умовами конкурсу, брати участь можуть діти віком від 6 до 16 років. Роботи виконуються довільною технікою (малюнок, живопис, композиція, фотографія) і мають відображати теми, пов’язані з безпекою поведінки на дорогах, вулицях, у транспорті.

Малюнки та фотороботи на зворотному боці мають бути обов’язково підписаними: назва роботи, прізвище, повне ім’я та вік автора, назва навчального закладу і місце проживання. Якщо конкурсанти проживають у сільській місцевості, то мають обов’язково вказати назву села, районного центру та області, щоб переможців конкурсу можна було відшукати та нагородити цінними подарунками. Учасники, які посядуть у конкурсі призові місця в трьох вікових категоріях, отримають дипломи та цінні призи. Додатково передбачаються заохочувальні подарунки та сувеніри від організаторів.

Керівництво Державтоінспекції Вінниччини щиро вірить у те, що юні вінничани знову ж таки, як і в попередні роки, стануть найактивнішими учасниками Всеукраїнського конкурсу і здобудуть найбільшу кількість призових місць.

Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС



Переглядів: 6908
Поширень: 0