Ейфелева вежа у ВінниціУ Вінниці п’ятого лютого відновили льодяні скульптури. Три композиції, а це «Троє ескімосів», «Дельфін» і «Ейфелеву вежу» змонтували перед Вінницькою міською радою за один недільний день.

Для створення Ейфелевої вежі запросили того ж скульптора Володимира Толстоп’ятова, який і попередні рази вирізьбив рельєф вежі.

- Над створенням вежі напередодні працював дизайнер, - ділиться Володимир Толстоп’ятов. – Він продумав основну конструкцію вежі. Спеціалісти виготовили льодяні блоки з дистильованої води, а після того, як їх змонтували, я роблю рельєф, грані, пластичні форми. Тобто усе, що б Ейфелева вежа схожа була на реальну. Вона має бути романтичною і як пам’ять про щасливу мить, тому зовсім не жалкую про те, що рано чи пізно розтане. Головне, щоб залишились гарні емоції… про зиму.

Інструменти, як поділився Володимир Толстоп’ятов, він використовує, такі ж як і у роботі по дереву. Якщо працює з великими масами, то у хід йде і електропила, болгарка з різними насадками - для шліфування. «Але найцікавіший – заключний етап. Коли готова композиція обробляється теплим повітрям – феном. Це для того, щоб льод став прозорим і під світка гарно підсвічувала», - розповідає скульптор.

Нагадаємо, що раніше створені до зимових свят скульптурні композиції з льоду розтанули перед міською радою, оскільки температура повітря підвищилась. У департаменті культури Вінницької міської ради обіцяли, якщо погода буде морозною, то кілька з них (Ейфелеву вежу обов’язково. – Авт.) відновлять.


Переглядів: 7835
Поширень: 0