Явкою абітурієнтів на пробне тестування, яке завершилося днями, у Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти (ВРЦОЯО) задоволені. Найбільше бажаючих перевірити свої знання виявилося з української мови і літератури. Вартість пробного тестування, як і торік, склала 84 грн.

- Загалом в області на основне тестування очікують трохи більше 11 тисяч учасників, - розповіла "Місту" Людмила Марцова, заступник директора ВРЦОЯО. - Запрошення абітурієнти мають отримати у другій половині квітня.

Пробне тестування можна назвати "генеральною репетицією" перед ЗНО. Перший день: українська мова і література, біологія, фізика, всесвітня історія, іноземна мова. Другого дня складали тести з хімії, математики, історії України, географії і російської мови. першого дня у пробному тестуванні взяли участь 4989 майбутніх абітурієнтів, другого - 3530.

- У цьому році Центр зробив можливим визначати результати за 200-бальною шкалою. Для цього абітурієнту на свою персональну сторінку потрібно занести відповіді у спеціальну форму, - зазначає Людмила Марцова.

Нещодавно на круглому столі директор Центру тестових технологій і моніторингу якості освіти Ігор Лікарчук висловив занепокоєння нестачею фінансування цьогорічного ЗНО. Він наголосив, що державним бюджетом на 2012 рік на проведення ЗНО виділено 85,6 млн. грн., тоді як у 2011 році ця сума становила 90 млн. грн. При цьому Ігор Лікарчук зауважив, що минулого року кількість учасників ЗНО становила приблизно 200 тисяч, а у 2012 р. очікується участь більш ніж 400 тисяч вступників. Звідси висновок - грошей на проведення ЗНО катастрофічно не вистачає, особливо на оплату праці педагогів, залучених до тестування.

Попри такі заяви у Вінниці не панікують і навіть мають збільшити кількість педагогів.
- Кошти на проведення ЗНО, як і завжди, надходять частинами. За нашими підрахунками, цьогорічне фінансування не вплине негативно на процес, зривів не буде, - переконана Людмила Марцова. - Зменшувати кількість педагогічних працівників, які працюватимуть під час ЗНО, не збираємося.



Переглядів: 3720
Поширень: 0