З метою належної організації та проведення в області 26 роковин з дня Чорнобильської трагедії 20 квітня під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Любові Спірідонової відбулось засідання організаційного комітету.

«І хоч минуло вже 26 років з того часу, як стався ядерний вибух четвертого енергоблоку, проблем менше не стало, а навпаки, вони лише збільшуються» - відмітила Любов Спірідонова. Перш за все, за її словами, це питання, що пов‘язані з оздоровленням людей, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Протягом багатьох років обласна влада тісно співпрацює з чорнобильськими громадськими організаціями у напрямку соціального захисту цієї категорії людей.

Слід відмітити, що на Вінниччині проживає 95 тис. 837 осіб, які мають статус «чорнобильця». Серед них і учасники ліквідації аварії, і потерпілі, і вдови, а також учасники ліквідації інших ядерних аварій і катастроф.

Як зазначив начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Сергій Вовченко, на поточний рік кошторисними призначеннями передбачено на медико-санітарне забезпечення 660,8 тис. грн., з них 507,8 тис. грн. – на придбання ліків та витратних матеріалів та 153,0 тис. грн. – на утримання комісії. Вже в 1 кварталі поточного року проліковано 620 постраждалих осіб. Профінансовано відповідно до плану асигнувань 66,54 тис. грн.

Заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Анатолій Сопун проінформував про те, що у цьому році на усі чорнобильські програми виділено 33 млн.грн, що на 4 млн. грн. більше порівняно з минулим роком. Так, за І квартал поточного року дані програми профінансовані на 100%. Також А. Сопун відмітив, що у цьому році вперше вчасно розпочато оздоровчу компанію громадян, постраждалих від аварії на ЧАЕС. На ІІ квартал поточного року виділено 234 путівки для дорослих, 1035 – дитячих та 64 – для дітей у супроводі дорослих.

Підводячи підсумки засідання організаційного комітету Любов Спірідонова зазначила, що перед людьми, які поплатились здоров‘ям та життям своїм та своїх близьких у наслідок Чорнобильської катастрофи, влада буде завжди у боргу. Але сьогодні керівництво як області, так і міста усе робить для того, аби сприяти позитивному вирішенню тих соціальних проблем, які є найболючішими для чорнобильців.

 



Переглядів: 3657
Поширень: 0