Обласною санепідстанцією спільно із засобами масової інформації 19 квітня поточного року здійснено рейдову перевірку стану виконання Розпорядження голови обласної держаної адміністрації Джиги М.В. №144 від 28 березня 2012 року «Про благоустрій та поліпшення санітарного стану населених пунктів області» на території Томашпільського та Тиврівського районів.

В ході рейдової перевірки обстежено санітарний стан зазначених районних центрів та найближчих сільських населених пунктів, а також санітарно – технічний стан організованих сміттєзвалищ.
По результатах перевірок встановлено, що території перевірених населених пунктів приведені у належний санітарний стан, очищені від сміття придорожні смуги, центральні частини та їх окраїни, пофарбовані бордюри та дерева, впорядковані меморіали, кладовища, парки, сквери та інші місця масового перебування населення.

Більш проблемним є санітарно – технічний стан організованих сміттєзвалищ, зокрема в смт. Томашпіль. Незважаючи на проведену роботу по його впорядкуванню (підгортання та трамбування відходів, обсадження саджанцями дерев грабу) проблемним питанням залишається контроль за складом відходів, що поступають на сміттєзвалище, зокрема черговий працює тільки в денний період часу, при в’їзді на сміттєзвалище відсутній шлагбаум, не облаштоване належним чином робоче місце чергового, не регулярно здійснюється пошарова ізоляція відходів ґрунтом та прибирання від сміття прилеглої до сміттєзвалища території. Відсутні під\'їзні шляхи з твердим покриттям до сільських організованих сміттєзвалищ, що робить неможливим під’їзд до них населення, особливо в дощову погоду. Дану ситуацію було відслідковано при спробі перевірити організоване сміттєзвалище с.Вила Томашпільського району.

Встановлено і позитивну динаміку щодо утримання сільських та селищних організованих звалищ сміття. Зокрема в смт. Сутиски Тиврівського району роками селищне сміттєзвалище нагадувало стихійний смітник і з боку селищної ради не проводились роботи по його впорядкуванню. Протягом 2011 року було виконано великий об’єм робіт по його впорядкуванню, а саме сміттєзвалище огороджено залізо – бетонним парканом, проведено підгортання сміття та очищення прилеглої до сміттєзвалища території, встановлено шлагбаум на в’їзді, забезпечено чергування та контроль за складом відходів, що поступають на сміттєзвалище.



Переглядів: 4972
Поширень: 0