- Міліція Вінниччини до закриття інтерактивних клубів не причетна, - прокоментував начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Сергій Бевзенко.

Справді, як стало відомо "Місту", це результат рейду не вінницьких, а київських правоохоронців. У клубах, де вони побували, вилучили обладнання. Власники інших закладів самі закрились, зачувши про перевірки. Мабуть, про всяк випадок, від гріха подалі.

- У п\'ятницю вони ще працювали, пиво ящиками заносили, - розповіла продавець газет, яка працює неподалік одного з таких клубів на вулиці Фрунзе. - А в суботу приїхало велике чорне авто. Вийшли люди у формі. Кілька з них зайшли в клуб, а кілька стали з чорного ходу. Відтоді клуб не працював.

Схожу історію журналістам розповіли свідки про клуб, розташований на вулиці Київській, біля "Бургер-клубу". Припинили роботу і заклади на Вишеньці, вулиці Скалецького, ринку "Урожай".
- Закрито. Трусять їх, мабуть, - пошепки сказали журналістам у "Амагамі", де також є клуб. - Вони, як почують про якісь перевірки, одразу зачиняються і носа не показують. Навіть у туалет не бігають, бояться.

Слід зазначити, що закриття торкнулось саме інтерактивних клубів. Звичайні комп\'ютерні клуби працюють, як завжди.

Нагадаємо, обмеження щодо здійснення грального бізнесу в Україні запроваджено законом "Про заборону грального бізнесу в Україні". Зокрема, ст. 3 цього закону передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 8 тисяч мінімальних заробітних плат на момент учинення заборонених дій з конфіскацією грального обладнання, а прибуток (дохід) від проведення таких азартних ігор підлягає перерахуванню до держбюджету.

Днями Вінницький апеляційний суд залишив без зміни рішення адміністративного суду. Відповідно до нього підприємець - власник підпільного грального бізнесу - заплатить державі 7,5 мільйона гривень штрафу.



Переглядів: 4943
Поширень: 0