Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Володимир Барецький. Зокрема він відзначив, що за перший квартал ц.р. область отримала з Держбюджету видатки в сумі 3687,6 тис.грн. на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім\'ях за принципом "гроші ходять за дитиною".

Також на надання пільг з послуг зв\'язку, на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян область отримала видатки в сумі 12491,1 тис.грн., що складає 78,1%. Недофінансовано до плану асигнувань 3497,9 тис.грн., поскільки кошти з державного бюджету не отримано.

Як відмітив Володимир Барецький, за січень-березень 2012 року область отримала субвенцію у сумі 15989,0 тис.грн на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття, тощо.

Що стосується субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу слід відзначити, що область отримала кошти з державного бюджету, також профінансовано кредиторську заборгованість за 2011 рік в сумі 1851,9 тис.грн.

Також слід відмітити, що в поточному році нарахування пільг та субсидій не здійснювалось поскільки Кабінетом Міністрів України не затверджено мінімальні норми забезпечення та граничні показники вартості твердого палива і скрапленого газу, відповідно до яких будуть надаватися пільги і житлові субсидії в 2012 році. Залишок плану асигнувань склав 5312,2 тис.грн.

За словами Володимира Барецького на 99% профінансовано з Держбюджету видатки на виплату допомоги сім\'ям з дітьми, малозабезпеченим сім\'ям , інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям у сумі 284 299,1 тис. грн. Залишок плану асигнувань 99 грн.



Переглядів: 4021
Поширень: 0