Рятувальник-ветеран7 травня, в переддень свята перемоги, рятувальники Вінниччини вшанували колишніх працівників пожежної охорони, котрі брали участь у Великій вітчизняній війні. Не забули і про вдів, котрі нині залишилися без чоловіків.

Співробітники Територіального управління МНС у Вінницькій області спільно з Управлінням державної техногенної безпеки до свята підготували ветеранам продовольчі набори. З почесною місією рятувальники відвідали дев’ять осель. До речі, подібні візити започатковані уже дуже давно й здійснюються без виключень щороку. Проте ці літні люди не залишаються поза увагою й у повсякденному житті. Вони завжди отримують підтримку та допомогу від рятувальників.

Як розповів ветеран – пожежник, житель села Хижинці Вінницького району Іван Слободянюк, головне для людей його покоління - це увага, котра цінується набагато більше, ніж будь-які матеріальні блага. Пройшовши розвідником всю війну, у свої 88 років оптимізму не втрачає, може і пісню заспівати, і анекдот розповісти.

За словами начальника Територіального управління МНС України у Вінницькій області Руслана Шевчука, нині кожна літня людина потребує уваги не лише рідних, але й сторонніх людей. Що ж стосується ветеранів пожежної охорони та їх вдів, то вони ніколи не залишаться поза увагою. Вони завжди отримають всю необхідну їм допомогу.

Вшанування дружин-вдівВдова ветерана, колишнього працівника пожежної охорони Капітоліна Шевчук каже, що завжди відзначає свято 9 травня. Цьогоріч планує свято перемоги зустрічати з друзями, адже у Вінниці вона вже мешкає майже 60 років й друзів за цей час «назбиралось» чимало. Розповідає, що подібні візити завжди навіюють гарні спогади та радують душу. Для неї, одинокої людини, є дуже важливим спілкування з фахівцями, в рядах яких у свій час ніс службу її чоловік.



Переглядів: 4606
Поширень: 0