10 травня на черговому засіданні виконавчого комітету директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Василь Броварник доповів про підготовку житлово-комунального та енергетичного господарств до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013 рр. За його інформацією, підготовчі роботи розпочато ще з квітня поточного року.

Для того, аби забезпечити надійну роботу котелень та теплових мереж в наступному опалювальному сезоні, теплопостачальники вже розпочали підготовку об\'єктів житлово-комунального та енергетичного комплексу. На підставі здійснених перевірок, розроблено план та графік робіт, які допоможуть підвищити якість надання послуг з теплопостачання та дозволять зменшити кількість зупинок подачі тепла до помешкань.

Зокрема, по комунальному підприємству «Вінницяміськтеплоенерго» цьогоріч планується виконати поточний ремонт 37 котелень та двох ТЕЦ, відремонтувати 84 центральних та 112 індивідуальних теплових пункти (ІТП). Крім того, капітального ремонту зазнають майже 3 км тепломереж, а в 70 житлових будинках буде виконано гідропневматичну промивку систем. Також у міжопалювальний сезон у відповідності до Меморандуму зі Швейцарією проводиться розробка проектно-кошторисної документації по влаштуванню 49 ІТП та реконструкції тепломереж від котельні по вулиці К.Маркса, 18а. А за кошти Швейцарської конфедерації буде здійснено закупівлю обладнання для котелень та теплових пунктів.

По підприємству ДП Теплокомуненерго «Маяк» цього року також буде проведено низку заходів по підготовці до опалювального сезону. Зокрема, поточний ремонт 4 котлів, насосного обладнання та запірної арматури, заміну теплових мереж загальною протяжністю 226 погонних метрів, поточний ремонт обладнання 12 центральних та 3 індивідуальних теплових пунктів, а також поточний ремонт тепломереж загальною протяжністю майже 26 км. На 12 житлових будинках, які обслуговує «Маяк», також буде виконано гідропневматичну промивку систем та ремонт елеваторних вузлів. Цього року також проводитиметься поточний ремонт 14 котелень, які обслуговує КП «Вінницяоблтеплоенерго». Тут також буде виконано поточний ремонт 8 ЦТП, крім того на кілометрі теплових мереж буде проведено капітальний ремонт.

За інформацією директора департаменту міського господарства Вінницької міської ради Василя Броварника, у міжсезонний період проводитиметься також інженерна підготовка водопровідно-каналізаційного господарства КП «Вінницяоблводоканал». «В червні-липні поточного року буде проведено заміну 130 одиниць запірної арматури, промивку та хлорування 6 резервуарів запасу води, ремонт майже 70 водорозбірних колонок та ремонт півсотні пожежних гідрантів, - говорить Василь Броварник. - Крім того, буде проведено заміну 2 км аварійних мереж водопроводу та 0,5 км каналізаційних мереж. Також буде відремонтовано 6 насосних агрегатів на водопровідних насосних станціях, 33 - на каналізаційних та 24 - на очисних спорудах каналізації.»

Зараз також проводяться роботи щодо підготовки до зими житлового фонду. Зокрема, силами ЖЕКів міста цьогоріч планується виконати поточний ремонт майже 36 тис. м² м\'яких та шиферних покрівель, ремонт та заміна 825 погонних метрів водостічних труб, заміну майже 20,5 тисяч погонних метрів інженерних мереж. Також у міжопалювальний період заплановано замінити понад 8 тисяч вентилів та кранів, відремонтувати майже 600 електрощитових, 350 вхідних дверей та понад півтисячі під\'їздів. Також цьогоріч заплановано виконати капітальний ремонт майже 20 тис. погонних метрів міжпанельних стиків, 13,7 тис.м² м\'яких та шиферних покрівель та майже 2 тис. погонних метрів трубопроводів.

На даний час проводяться роботи з капітального ремонту в будинках, де створено ОСББ, зокрема на вул. Винниченка, 30 (тут проводиться капітальний ремонт шиферної покрівлі, загальною площею 98 м²), вул. Пирогова, 59а (капітальний ремонт м\'якої покрівлі, загальною площею майже 989 м²), а на вул. Першотравневій, 57 зараз проводиться капітальний ремонт фасаду та покрівлі.

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що планів на поточний рік є досить багато, але їх реально виконати. «Усі заплановані заходи на поточний рік мають бути обов\'язково виконані, - підкреслив очільник Вінниці. - Ми повинні зробити усе для того, аби у помешканнях вінничан завжди була гаряча вода, щоб взимку в оселях було тепло. Слід налагодити роботу таким чином, аби проведення планових робіт не було розтягнуто в часі, а мешканці обов\'язково були проінформовані - коли, скільки часу та в зв\'язку із чим проводитимуться роботи».



Переглядів: 3623
Поширень: 0