У рамках візиту до України, 14 та 15 травня вінницькі правоохоронці приймали делегацію Ізраїльської секції Міжнародної Поліцейської Асоціації.

На Вінниччині побувала делегація Ізраїльської секції Міжнародної Поліцейської Асоціації (МПА)

МПА – одна з найбільших громадських професійних організацій світу. Заснована більш, ніж 60 років тому, вона об’єднує понад 400 тисяч поліцейських з 62-х країн, де створені національні секції, і є єдиною громадською організацією, яка має представництво в ООН та Раді Європи. Головною метою Асоціації є встановлення дружніх зв’язків між працівниками поліції різних країн та сприяння міжнародному співробітництву, що відображено у її девізі: «Служба через дружбу».

Активним членом МПА є Українська секція, яка цього року відзначатиме своє 16-річчя. Вона об’єднала понад 7 тисяч працівників міліції (серед яких 300 – на Вінниччині) та інших правоохоронних структур, громадськості, і працює в тісному контакті з МВС України.

На Вінниччині побувала делегація Ізраїльської секції Міжнародної Поліцейської Асоціації (МПА)

Саме в рамках співдружності служб і побувала з 13 по 20 травня і Україні делегація правоохоронців з Ізраїля. Під час її перебування на Вінниччині вони відвідали музеї - «Ставку Гітлера «Верфольф» і садибу Миколи Пирогова та підрозділи УМВС України у Вінницькій області, зокрема, управління ДАІ. За словами її начальника полковника міліції Павла Солоненка, колеги з Ізраїля ознайомилися із спецтехнікою та приладами, які використовують співробітники ДАІ під час виконання своїх функціональних обов’язків, побували у службових приміщеннях, побачили, в яких умовах працюють їхні колеги та відвідали «прозорий офіс» адміністративного приміщення відділу реєстраційно-екзаменаційної роботи ДАІ, відкритий нещодавно. В свою чергу, ізраїльські правоохоронці розповіли вінницьким колегам про те, як служиться їм, що спільного у їхній роботі. Також Павло Дмитрович вважає, що такі зустрічі міжнародного рівня підвищують авторитет української міліції загалом і ДАІ також. Сприяють престижу міліцейської роботи, поваги до закону і порядку як з боку населення, так і серед працівників правоохоронних структур, допомагає поліпшенню відносин між міліцією та населенням.

Як розповів голова Вінницького відділення Української секції МПА Андрій Лебедь, розширюючи міжнародні зв’язки, здійснюючи обмін делегаціями, проводячи культурні та інші заходи за участі колег з-за кордону, Українська секція МПА сприяє широкому обміну досвідом практичної роботи, поглибленню дружніх зв’язків з поліцейськими інших країн світу. Тільки впродовж останніх місяців нашу країну відвідали з дружніми візитами представники національних секцій Швеції, Німеччини, Болгарії, Казахстану та Росії. Відповідно, представники української секції побували у них.

Потрібно зазначити, що важливою складовою діяльністю Секції є соціальна робота. Хоча ця організація є неприбутковою, її члени знаходять можливість надавати матеріальну допомогу своїм колегам на лікування, усунення наслідків стихійного лиха та дітям міліціонерів, чиї батьки загинули при виконанні службового обов’язку.



Переглядів: 9884
Поширень: 0