За сталою традицією, завершуючи навчальний рік кожного року учнівська та педагогічна еліта міста збирається на загальноміське свято «Талант року». Упродовж 2011-2012 навчального року учні вінницьких шкіл вибороли 1860 призових місця у Всеукраїнських та альтернативних олімпіадах різних рівнів (минулого року їх було понад 1600). Зокрема, 1391 вінницький школяр став призером міських олімпіад, 445 - обласних та 24 всеукраїнських.

Крім кращих мовознавців, математиків та інших знавців шкільних предметів, на святі вітали і переможців та призерів спортивних змагань, лауреатів та дипломантів різноманітних музичних та хореографічних фестивалів, вихованців інших закладів позашкільної освіти та естетичного виховання. Також цього дня привітали і понад 330 стипендіатів міської ради, які отримують стипендію у розмірі від 70 до 800 гривень - в залежності від своїх здобутків на освітянській ниві.

Привітав освітянську еліту і міський голова Володимир Гройсман. «Мені приємно відзначити, що з кожним роком кількість призерів олімпіад помітно зростає, - говорить Володимир Гройсман. - Дуже приємно, що такі розумні та наполегливі люди, які ставлять перед собою цілі і досягають їх, знаходяться саме у нашому місті. Окремо хочу зазначити про викладачів, які не лише пишаються вами та радіють вашими успіхами, вони упродовж всього навчання допомагають вам розвивати ваші таланти і навчати вас. Навіть по завершенню школи ви будете пам\'ятати їх не лише за те, що вони вкладали у вас частинку своїх знань, а й частинку свого серця. Я бажаю вам залишатися і надалі такими ж цілеспрямованими та успішними, досягти усіх тих цілей, які ви ставите перед собою на майбутнє, і щоб з кожним роком наше місто готувало все більше і більше переможців».



Переглядів: 4863
Поширень: 0