Упродовж трьох днів троє операторів у машині зі спецкамерами накатували кілометри вінницьких доріг. Їх завдання - відзняти усі вулиці Вінниці, для того, щоб у пошуковій системі "Яндекс" будь-який юзер міг віртуально пройтись панорамним містом. Зараз це можна зробити лише по найбільшим містам:

Вінниця вперше попала у число міст, які знімали для панорамних карт "Яндексу".

Вінницю сфотографували для панорамних карт Яндексу

Зовні - звичайне авто, на якому кріпиться спецустановка із 4-ох дзеркальних камер: фотоапарати із об\'єктивами огляду 160 градусів по горизонталі і 120 - по вертикалі. Вони фільмують усе на усі 360 градусів навкруг. Зйомка проходить безперервно і тому у прямому сенсі слова зловити машину важко поки камери знімають. Відзнята інформація передається до Москви у центральний офіс компанії.

- Ми проїжджаємо усіма вулицями, бажано заасфальтованими (Сміється-авт.), - ділиться інформацією оператор Олександр. - Але якщо є гарні цікаві місця, які не позначені на карті, то зупиняємось. Як от пішохідна вулиця Михайла Грушевського. Вона досить гарна. Тоді один з нас ходить пішки зі штативом і знімає іншою камерою. Від намальованого водоспаду біля башти ми взагалі у захваті.

Пішоходам зазвичай байдуже, а от машину помічають.

- Ой, від людей ми чули усякі варіанти здогадок, що це за машина, - говорить один з операторів Дмитро. - Питали чи ми не позначаємо "Яндекс-пробки", і запитували чи це не таксі, і варіант про те, що ми міряємо силу вітру і нерівність доріг. Але топ-варіант - це те, що у нас прихована камера. Найчастіше реагують маленькі діти. Якось ми втомлені їхали і поруч проходили діти. Коли вони побачили напис на машині "Яндекс" усі гуртом почали кричати "Яндекс рулить". Було приємно. Зазвичай, коли заїжджаємо у двори і зупиняємось на перехрестях, то люди завжди опускають вікна машин і запитують: "що це?". Але трапляються і гави, які просто на пішохідному переході завмирають з відкритим ротом, забувши, куди йшли.

Вінницькі водії, зізнаються оператори Олександр, Дмитро і Антон, досить лояльно себе поводять на дорогах, навіть пропускають і не сигналять, коли машина виїжджає повільно на середню смугу чи різко скидає швидкість (Ступінь освітлення вулиці впливає на зйомку, а відповідно і на якість зображення, тому при цьому потрібно їхати повільніше - Авт. ) до 20-10 км/год.

А ще хлопців вразив світло-музичного фонтану "ROSHEN", заасфальтовані вінницькі дороги (У порівнянні з сумськими вони ідеальні. - Авт.), архітектура, велика кількість гарних дівчат, привітні люди і WI-FI у трамваях. - WI-FI у трамваях - це просто бомба, - зізнаються усі троє. - Такого ми ніде ще не бачили. Повірте, нам є з чим порівнювати. Адже цього сезону ми побували у Києві, Маріуполі, Донецьку, Керчі, Львові, Сумах, Кривому Розі.

Довідка:

Яндекс - найбільша російська пошукова система та інтернет-портал. За даними Liveinternet за березень 2012 року, частка Яндекса на пошуковому ринку - 59,4%. Яндекс присутній також в Україні, Казахстані, Білорусі та Туреччині. Головне завдання Яндекса - відповідати на запитання користувачів. Усіх, завжди і скрізь. Докладніше: http://company.yandex.ru/about/today/

Інформацію про компанію NEQ4 можна переглянути тут: http://neq4.ru/


Переглядів: 13350
Поширень: 0