Іспит складають водії маршрутних таксі

З метою попередження аварійності на пасажирському транспорті та забезпечення безпеки перевезень пасажирів автобусами в обласному центрі, управління Державтоінспекція за дорученням вінницького міського голови розпочало перевірку водіїв маршрутних таксі на знання Правил дорожнього руху.

За словами начальника УДАІ УМВС України у Вінницькій області Павла Солоненка, сьогодні в місті налічується 252 маршрутних таксі, які підпорядковані трамвайно-тролейбусному управлінню. Для роботи на них ТТУ прийняло на роботу близько 600 водіїв, які раніше працювали на приватних перевізників. Щоб навести порядок на цих маршрутах та забезпечити пасажирів професійними водіями, вирішено було провести з ними додаткові навчання на базі учбового комбінату управління житлового комунального господарства Вінницької облдержадміністрації. З ними займалися викладачі цього учбового закладу та співробітники технічної служби Державтоінспекції. Сьогодні перша група  30 чоловік прийшла до вінницького МРЕВ складати іспити. На жаль, лише третина з них впоралася із завданням. Іншим доведеться іще повчити Правила дорожнього руху та прийти на іспит через п’ять діб.

Іспит для водіїв маршрутного таксі

Загалом Державтоінспекція постійно контролює та аналізує порушення Правил дорожнього руху, які скоюють водії на лінії пасажироперевезень. Це перевищення обмежень швидкості руху автобусів, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг біля автовокзалів, порушень правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів, керування водієм автобусом без ліцензійної картки та в стані алкогольного сп’яніння, перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм, відхилення від визначеного маршруту руху, зберігання автобусів поза встановленими місцями стоянки.

У літній період традиційно збільшується об’єм пасажироперевезень. Тому ДАІ радить громадянам бути дуже уважними під час вибору транспортного засобу для поїздки на літній відпочинок. Не погоджуйтесь на пропозиції осіб, які не мають ліцензій та необхідних професійних навичок для надання послуг з перевезення автомобільним транспортом. Адже переважна більшість дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками за участю автобусів, стається через ігнорування нелегальними перевізниками Правил дорожнього руху.



Переглядів: 9966
Поширень: 0