День пам\'яті жертв війни. Відкриття меморіалу по  вул. ЧеховаВ День скорботи 22 червня у м. Вінниці по вул. Чехова за участю заступника голови облдержадміністрації Любові Спірідонової та міського голови Володимира Гройсмана відбулось відкриття Меморіалу розстріляним військовополоненим в роки Великої Вітчизняної війни.

Вшанування пам\'яті жертв війниЯк свідчать історичні дані, саме на цьому місці закатовано близько 7 000 наших співвітчизників. Важливим є і той факт, що відлуння тієї трагедії відчутне й досі, адже жертвами фашистів стали наші дідусі й бабусі, брати і сестри, батьки і діти. І хоча їх немає поряд, вони назавжди залишаться у нашій пам’яті.

Цього ж дня у сквері Козицького до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни відбувся мітинг-реквієм та покладання вінків і квітів до Меморіалу Слави за участю керівництва області та міста, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, ветеранських організацій, командування Повітряних Сил ЗСУ, представників релігійних конфесій, трудових колективів, політичних партій та рухів, громадських організацій та засобів масової інформації. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, поклали квіти та вінки до Вічного вогню та підніжжя стел Пам’яті, на яких викарбувані імена понад 6 тис. визволителів.



Переглядів: 6639
Поширень: 0