В рамках цієї лабораторії було розроблено програмний комплекс, який дозволяє проводити уроки не лише у класних кімнатах, але й через Інтернет. На цьому освітньому ресурсі викладаються матеріали, які дитина, котра не відвідала шкільне заняття, може без проблем із ними ознайомитись.

«Ми створили середовище, яке дозволяє учителю створювати навчальні матеріали, розміщувати їх в Інтернеті, а учням - дозволяє користуватися цими матеріалами. При чому автор ресурсу бачить, як і хто та у якій кількості і скільки разів використовував його матеріал», - каже Юрій Пасіхов, заслужений учитель України, завідувач лабораторії.

Одна із можливостей системи – інформування батьків про успішність та відвідування школи їх дітей. Зараз більше аніж 700 уроків з різних дисциплін розміщено на цьому сайті. За допомогою цих матеріалів учні можуть навіть проходити тестування. Наприклад, розв’язуючи задачі по інформатиці, учень одразу ж отримує результати своє роботи. Також на сайті створений електронний класний журнал, щоденник та розклад занять. Це дозволяє батькам отримувати інформацію про наявність або відсутність дитини у школі, про її успішність. А учні можуть спілкуватись із своїми викладачами на дошці оголошень або на форумі. В свою чергу вчителі можуть давати певні завдання конкретному учневі та дивитись, в який термін завдання було виконано. Це спрощує роботу навчального закладу. Найцікавіше те, що зараз кожен учень з будь-якої країни світу та школи може користуватись цією базою матеріалів та проходити тестування. Потрібно лише знати адресу сайту та вміти користуватись мережею Інтернет. Адреса освітнього порталу лабораторії – http:/www.edu.vn.ua


Переглядів: 3347
Поширень: 0