Про це повідомив журналістам голова облдержадміністрації на брифінгу.

Візит Президента України Віктора Ющенка в область планується у першій половині грудня. Олександр Домбровський вважає принциповим проведення будівельного форуму саме у Вінниці. Донедавна область була лідером за темпами приростів будівельного виробництва в Україні. За обсягами введення квадратних метрів житла давала фору Дніпропетровщині і Донеччині, які значно переважають регіон за промисловим потенціалом та кількістю населення. Сьогодні ж, внаслідок фінансово-економічної кризи роботи скоротились на 25%, а фінансування нових об’єктів зменшилось: сьогодні воно складає 30% від загальних витрат, тоді коли минулого року це було 40%.

Голова облдержадміністрації повідомив: вчора на засіданні антикризової ради він дав доручення щодо повної інвентаризації будівельних об’єктів в області, зокрема ввідних. Таким чином, влада закцентує увагу на максимальному завершенні бюджетного будівництва у 2008 році та триматиме в полі зору ситуацію на житловому ринку, аби не постраждали рядові інвестори – самі люди.

Облдержадміністрації сподівається на конструктивні рішення центральної влади з підтримки галузі та покладає надії на результативне засідання Будівельної палати за участі глави держави, яке планується у грудні.

Для довідки:
Інвестиції у житлове будівництво за ІІІ квартал у Вінницькі області становлять 370 млн. грн.. і порівняно з відповідним періодом минулого року зросли на 40%. Темпи будівельних робіт за 10 місяців поточного року зменшились і становлять 75%.


Переглядів: 3085
Поширень: 0