Вінницю відвідали представники сержантського корпусу королівських військово-повітряних сил Велокобританії

11 липня, у Вінниці, в гарнізонному Будинку офіцерів відбулась робоча зустріч головного старшини Командування Повітряних Сил Збройних Сил України старшого сержанта Руслана Антонюка з уорент-офіцером Королівських Військово-повітряних сил Великобританії Гремом Спарком.

Тематика питань, що виносились на обговорення стосувалася розвитку професійного сержантського складу.

У ході зустрічі українські та англійські військові поділилися завданнями та специфікою роботи головного сержанта виду збройних сил, розглянули існуючі в арміях обох країн системи відбору кандидатів на посади молодшого командного складу, алгоритми управління кар’єрою сержантського складу відповідно до рівня фахової підготовки. Були порушені питання двостороннього співробітництва щодо підготовки сержантського складу, їх участі у миротворчих операціях, багатонаціональних навчаннях, а також можливості підготовки військовослужбовців за контрактом Повітряних Сил Збройних Сил України у військових навчальних закладах ВПС Великобританії.

Вінницю відвідали представники сержантського корпусу королівських військово-повітряних сил Велокобританії

На завершення зустрічі уорент-офіцер Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії Грем Спарк висловив сподівання щодо подальшого зміцнення відносин з Повітряними Силами Збройних Сил України та висловив переконання в тому, що взаємини будуть наповнені більш практичним змістом.

Говорячи про результати зустрічі, головний старшина Командування Повітряних Сил Збройних Сил України старший сержант Руслан Антонюк зазначив, що досвід англійських колег в різноманітних питаннях підготовки сержантського складу є дуже цінним.

– Нам цікава система підготовки сержантського складу у Військово-повітряних силах Великобританії, особливо в питаннях фахового розвитку молодших командирів, підвищення їх ролі у навчанні та вихованні підлеглого особового складу, – додав старший сержант Руслан Антонюк.

Нагадаємо, що нещодавно Вінницю відвідали представників делегації Збройних Сил Російської Федерації.



Переглядів: 7995
Поширень: 0