У місті тривають роботи по будівництву трьох Центрів адміністративних і соціальних послуг. У приміщенні Правобережної адміністрації по проспекту Космонавтів, реконструкцію другого поверху будівлі вже майже завершено. Тут ще залишилось виконати пусконалагоджувальні роботи, після чого розпочнеться реконструкція першого поверху. А перед будівлею вже тривають підготовчі роботи до проведення комплексного благоустрою.

Загалом таких центрів буде три – за адресами Островського, 85; Космонавтів, 30 та 50-річчя Перемоги,7. Усі вони будуть облаштовані на кшталт «Прозорого офісу» мерії. Отож городянам для отримання необхідних документів (довідок, отримання інформації з Пенсійного фонду тощо) та соціальних послуг, не потрібно буде їхати в інший кінець міста, а звернутися до того Центру, який розташовано за місцем проживання.

реконструкція Правобережної адміністрації у Вінниці

12 липня міський голова Володимир Гройсман спільно із губернатором Миколою Джигою в рамках робочого об’їзду відвідали приміщення двох адміністрацій, де тривають роботи по облаштуванню майбутніх Центрів. Зокрема, у приміщенні 4-х поверхової будівлі Правобережної адміністрації, де, починаючи з квітня проводяться ремонтні роботи, один із двох передбачених проектом поверхів вже майже готовий. Тут ще залишилось налагодити систему вентиляції, серверну, систему пожежної безпеки та дообладнати керамічною плиткою хол 2-го поверху. Паралельно із цими роботами на першому поверсі цієї будівлі тривають роботи по демонтажу існуючих кабінетів, вікон та дверей.

реконструкція Лівобережної адміністрації у Вінниці

Також очільники міста та області відвідали приміщення Лівобережної адміністрації по вул. Островського, 85, де роботи по реконструкції першого поверху адмінбудівлі розпочались у травні. На сьогоднішній день тут вже завершені демонтажні роботи, встановлені вікна, прокладені трубопроводи систем водопостачання та водовідведення в санвузлах. На разі триває монтаж вентиляційних систем та чорнове опорядження гіпсокартном внутрішніх стін будівлі. У третьому приміщенні (по вул. 50-річчя Перемоги,7) виконується демонтаж вікон, проводиться прокладання трубопроводів водопостачання та водовідведення. Крім того, тут тривають електромонтажні роботи. Загалом усі будівельні роботи по усім трьом Центрам соціальних і адміністративних послуг планується завершити у ІІІ кварталі поточного року.

За словами мера Вінниці Володимира Гройсмана, після відкриття Центрів вінничанам для отримання необхідних документів не потрібно буде їхати до центру міста, або ж по різним структурам, що знаходяться за різними адресами – вони зможуть отримувати весь перелік необхідних послуг у одній будівлі. «Тут прийматимуть працівники Пенсійного фонду (йдеться довідки, пенсії і все, що із цим пов’язано), департаменту праці та соціального захисту населення (мова йде про державні допомоги, соціальні послуги, субсидії та пільги). Тут також працюватимуть і державні реєстратори (реєстрація підприємств, зміни до державного реєстру та інші процедури), - говорить Володимир Гройсман. – Загальна ідея полягає в тому, щоб звести усі служби в умови прозорості та зрозумілості. Не повинно бути жодних зловживань, та затягування в термінах. Це для нас є принциповим завданням, яке, завдячуючи допомозі держави та підтримці Миколи Васильовича Джиги, ми зможемо реалізовувати у цьому році».

«Задача стоїть у тому, щоб зробити найбільш сприятливі умови для людей, - зазначив губернатор Вінницької області Микола Джига. - Тобто люди повинні сюди прийти і отримати в максимально короткий термін послуги і вирішити ті питання, які її турбують. Ми сьогодні демонструємо хорошу співпрацю міста і області, направлену на покращення якості обслуговування громадян і вирішення низки питань, спрямованих на розвиток Вінниці, яка є столицею нашої області».



Переглядів: 6972
Поширень: 0