Кожного року 22 серпня працівники органів внутрішніх справ та громадськість України вшановують пам\'ять правоохоронців, які загинули у мирний час: під час виконання службових обов’язків.

22 серпня вінничани вшановували пам\'ять загиблих працівників органів внутрішніх справ

За час існування міліції Вінниччини 90 її працівників трагічно загинули, 26 з них – під час виконання службових обов’язків. Доброю традицією стало збиратися в цей день разом з дружинами, матерями та дітьми загиблих, спільно намагатися вирішувати наболілі проблеми, шукати можливості для покращання умов їх життя та вирішення багатьох інших проблем.

Сьогодні глибоке співчуття цим людям висловили голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига, перший заступник голови обласної ради Ігор Краєвський, Вінницький міський голова Володимир Гройсман, начальник УМВС України у Вінницькій області Валерій Нонік, народний депутат України Валерій Бевз, радник начальника УМВС Віктор Тяжлов.

22 серпня вінничани вшановували пам\'ять загиблих працівників органів внутрішніх справ

«У народі кажуть: людина живе доти, поки про неї пам\'ятають. Подвиг двадцяти шести працівників органів внутрішніх справ Вінницької області ніколи не забудуть люди, особливо ті, кого вони захистили ціною свого життя... Свою передчасну смерть вони знайшли в розквіті сил, до останнього подиху виконавши свій службовий обов`язок чесно і героїчно. Для мужніх смерті немає – їхні зірки вічно світять у нашій пам’яті, у наших серцях. Ми низько вклоняємося перед подвигом загиблих правоохоронців і щиро прагнемо, щоб список гірких утрат ніколи більше не поповнювався, а в очах матерів, дружин і дітей з’являлися лише сльози радості. Ми не маємо права забувати наших побратимів. Святим обов\'язком для нас є піклування про сім\'ї, які втратили своїх рідних», - з такими словами звернувся до присутніх головний міліціонер Вінниччини Валерій Нонік.

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига та Вінницький міський голова Володимир Гройсман запевнили присутніх, що також не стоятиме осторонь проблем людей, які втратили рідних на службі.

Сьогодні запрошеним на зустрічі була вручена грошова допомога. Фінансову підтримку родинам загиблих надали також вінницька облдержадміністрація, міська рада. Приємно також те, що діти загиблих працівників вирішили продовжити справу своїх батьків та обрали їхню професію, і вже 16 із них проходять службу в органах внутрішніх справ.

По обидва боки пам’ятника загиблим міліціонерам, який розташований у центральному парку культури і відпочинку ім. М. Горького, вишикувались міліціонери з портретами своїх загиблих товаришів. Через цей живий коридор несли квіти усі, хто прийшов аби вклонитися тим, хто з честю виконав свій службовий обов’язок перед людьми, заплативши за це власним життям.

У день пам’яті та скорботи за загиблими у храмі Дмитра Солунського, який розташований на території обласного управління міліції, пройшла поминальна панахида.



Переглядів: 5416
Поширень: 0