За словами стрижавського селищного голови Василя Яковенка, старовинне містечко розвивається і оновлюється, із кожним роком тут народжується все більше дітей, а це знаковий факт.

Стрижавка – це не просто одне з трьох великих селищ Вінницького району, не просто супутник Вінниці, а своєрідний локомотив інфраструктурного розвитку району. Саме тут успішно реалізовані великі економічні проекти: ВАТ «Стрижавський кар’єр», «Аграна Фрут Україна», МПП ВФ «Панда». У 2009 році у селищі запрацювала школа на 308 учнів.

Через Стрижавку здавна проходили важливі шляхи. Раніше це був Чумацький шлях, нині – автомобільна магістраль. У 2009 році освітлення цієї дороги, що веде до Києва особисто контролював тодішній губернатор Вінницької області Олександр Домбровський. З того часу магістраль стала не тільки зручною для водіїв, а й надзвичайно красивою – сяючою вночі.

Олександр Онофрійчук

Родзинкою концерту стали відомі на всю Україну співаки – Заслужений артист України, якого жителі області називають «народним кумом», Микола Янченко та зірка телевізійного конкурсу «Голос країни», лідер глядацького голосування Олександр Онофрійчук. Артисти приїхали до Стрижавки на запрошення кандидата в народні депутати України Олександра Домбровського.
- Із задоволенням беру участь у цьому концерті, – каже Сашко Онофрійчук.

Стрижавчанам, без сумніву, є чим пишатися. Отже на святкування іменин рідного селища на стрижавський стадіон зійшлася чи не вся місцева громада. Всупереч прохолодній погоді, радо танцювали та підспівували виконавцям. Розпочали концертну програму місцеві колективи прем’єрою пісні «Про Стрижавку». Вітали односельці ті родини, в яких цього року народилися немовлята, вшановували земляків за здобутки у творчості та праці.

. – Це прекрасне селище, і свято таке чудове. Одразу погодилися і я, і музиканти моєї групи «Strong time» на пропозицію Олександра Георгійовича. Я вже давно знайомий з цією людиною, спочатку просто зустрічалися на різних заходах – адже Олександр Домбровський завжди підтримував і підтримує молодих музикантів, спортсменів, творчих людей, – а потім почали співпрацювати. Ось і сьогодні я радий привітати стрижавчан із Днем селища. Бажаю Стрижавці і її жителям щастя та процвітання, а в подарунок – наші пісні.

- Мій друг Олександр Домбровський запросив мене виступити перед стрижавчанами, це прекрасна нагода і поспівати нам, подолянам, разом, і порадіти цьому чудовому дню, і побажати прекрасним людям успіхів, здоров’я, наснаги і процвітання на нашій рідній вінницькій українській землі, – спустившися зі сцени поближче до глядачів, сказав Микола Янченко.

Оплесками зустріла стрижавська громада депутата Вінницької облради, кандидата в депутати до Верховної Ради України Олександра Домбровського.

- Шановні друзі, сьогодні ми відзначаємо прекрасне свято – День Стрижавки, який співпадає з великим православним святом Успіння Пресвятої Богородиці. І навіть, попри всі прогнози синоптиків, цього дня Бог подарував нам сонячну яскраву погоду. Мені приємно бачити ваші усміхнені обличчя, бачити стільки діточок. Стрижавка розвивається, і цей розвиток, на моє переконання, потребує підтримки. І не тільки з Вінниці, а на державному рівні. І ми готові відстоювати інтереси рідного краю в столиці. Майбутнє України, я впевнений, – не в мегаполісах, а в таких містечках, як Стрижавка, де жителі поєднують міську мобільність й ініціативність із традиційною селянською працелюбністю. Миру вам, друзі, і злагоди, добробуту і щастя.

Привітав своїх односельців і депутат обласної ради заступник міського голови Вінниці Валерій Коровій: «Я щасливий з того, що живу у прекрасному селищі Стрижавка, де вміють працювати і вміють відпочивати. Вітаю вас! Сподіваюсь, що сьогоднішнє яскраве дійство і виступи таких прекрасних артистів – це те, що надовго заряджає позитивним настроєм».



Переглядів: 7660
Поширень: 0