За словами пані Юкіе Мокуо, Вінниця вже на сьогоднішній день є лідером в питанні роботи із дітьми, захисту їх прав та розширення їх можливостей у дорослому середовищі. Цьому сприяє в тому числі і те, що у місті ще з 2009 року розроблена і успішно реалізується програма «Вінниця – місто, дружнє до дітей». Саме тому голова Представництва ЮНІСЕФ запропонувала Вінницькому міському голові Володимиру Гройсману поділитись власним досвідом з іншими містами і показати, що є чимало ефективних методів роботи з дітьми. Для обміну досвідом Представництво ЮНІСЕФ в Україні планує організувати форум, де і буде створено майданчик для спілкування і обговорення вдалих проектів і напрацювань.

На сьогоднішній день Вінниця не є офіційним партнером організації ЮНІСЕФ, але при формуванні міської програми «Вінниця – місто, дружнє до дітей» за основну брався досвід саме цієї міжнародної структури, який було доповнено місцевими ініціативами та ідеями. Практично власними силами Вінниця реалізує заходи, які прописані в програмі. На цій основі сформовано і локальну стратегію, яка також має назву «Місто, дружнє до дітей» і яка є складовою міського плану стратегічного розвитку «Вінниця:2020».

«Ми аналізували роботу різних міст і побачили, що Вінниця навіть без допомоги ЮНІСЕФ має найкращі результати. Ми приїхали до вас не для того, щоб розповісти як краще і що робити, а для того, аби запропонувати вам бути лідером і стимулювати інші міста ставати дружніми до дітей», – говорить Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні пані Юкіе Мокуо.

Разом із головою Представництва ЮНІСЕФ в Україні у зустрічі брав участь Сергій Алещенко, якого пані Юкіе Мокуо назвала мозком програми ЮНІСЕФ «Місто, дружне до дитини». Він зазначив, що Вінниця успішно напрацьовує досвід роботи із дітьми, який може бути корисним не лише в інших містах України, а й за межами нашої держави.

Міський голова Володимир Гройсман в свою чергу зазначив, що місту ще потрібно багато працювати, щоб досягнути тих цілей, які передбачені у програмі «Вінниця – місто, дружнє до дітей». «Але головне наше досягнення – це те, що ми розуміємо, в якому напрямку треба рухатись. Ми вважаємо, що діти – це повноправні мешканці нашого міста, і вони мають права, можливості і умови для їхнього розвитку. І це дуже важливо. Тому для нас тема дітей є важливою, і ми намагаємось створювати механізми, за яких наша взаємодія не тільки пов’язана із тим, щоб сказати, що ми щось робимо для дітей, а ми разом з ними робимо те, що є необхідним на сьогоднішній день», – зазначив під час зустрічі Володимир Гройсман.

Для довідки

ЮНІСЕФ (Міжнародний надзвичайний дитячий фонд ООН) – це міжнародна дитяча організація, яка діє під егідою ООН.

Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкрив своє представництво у Києві у 1997 році. З того часу працює над покращенням життя дітей та сімей на всій території України.

У 2006 році Представництво ЮНІСЕФ в Україні почало нову програму, що відображає прагнення країни досягти Цілей розвитку тисячоліття. Ці цілі включають захист материнства, зменшення дитячої смертності, зупинення поширення ВІЛ/СНІДу й туберкульозу, захист вразливих категорій і сприяння гендерній рівності.

Поточна Програма співпраці з Урядом України, яка триває з 2006 року по 2010 рік складається із чотирьох програм. В цілому Програми ЮНІСЕФ впроваджуються у Києві, АР Крим, Одесі, Донецьку, Львові, Херсоні, Сумах, Івано-Франківську, Черкасах, Житомирі, Хмельницькому, Чернігові, Дніпропетровську, Запоріжжі, Миколаєві.



Переглядів: 4485
Поширень: 0