Ідея створення тематичного штемпеля до Дня міста з’явилась у вінницьких колекціонерів та філателістів. Їх підтримала міська влада і замовила у державного підприємства «Укрпошта» його виготовлення. Вже з цього року наявність відтиску такого штемпелю на поштових марках та конвертах сповіщатиме усіх адресатів, і не лише з України, про подію, яка святкується у Вінниці.

Відмінністю спеціального штемпеля від стандартного зразка є його зовнішнє художнє оформлення. На ньому зображено Водонапірну вежу, яка вважається символом міста. Цьогоріч вежа святкує свій сотий день народження.

 

Відтепер штемпель буде використовуватися щороку в дні святкування Дня міста. Закріплено його за відділенням поштового зв’язку № 50, яке розташоване по вул. Соборній, 8. Скористатися ним може кожен охочий тільки у дня святкування.

Також цього року випущено поштові конверти, які теж приурочені святкуванню Дня міста. Такі конверти із відтисками нового штемпеля стануть особливо приємним доповненням колекцій наших місцевих колекціонерів, філателістів, і можливо будуть цікавими для колекціонерів з інших областей. Адже такий тематичний штемпель мають тільки найбільші міста України.

Довідка:

Протягом останніх років випуск маркованої продукції та проведення спецпогашень місцевої тематики проводиться 2-3 рази на рік.

У вересні 2005 року у м. Вінниця проведено спецпогашення маркованого художнього конверта «100 років Вінницькій телефонній мережі».

У 2007 році виготовлено художній маркований конверт «Вінницька область», присвяченій 75-річчю створення Вінницької області.

У 2010 році випущено марки, конверти та проведені спецпогашення присвячені:

  • 200-річчю з дня народження Миколи Івановича Пирогова - видатного хірурга, педагога, анатома;
  • 100-річчю від дня народження головного режисера Вінницького академічного українського музично-драматичного театру Федора Григоровича Верещагіна, театрального діяча, почесного громадянина Вінниці;
  • 100-річчю від дня народження Володимира Максимовича Перепилюка – Вінницького кобзаря, фольклориста, письменника.

У 2011 році проведено спецпогашення художнього маркованого конверта «90 років від дня народження Лялі Ратушної».

У травні 2012 р. проведено – погашення художньої марки «100 років від дня народження Михайла Стельмаха» - видатного українського письменника, який народився на Вінниччині.

Ці погашення проводились спеціальними штемпелями, які використовувались лише протягом одного дня.

У жовтні 2012 році планується спецпогашення конверта «275 років з часу встановлення постійного поштового зв\'язку між Вінницею та польським містом Радомом».



Переглядів: 8852
Поширень: 0