Напередодні державного свята Дня рятівника, 14 вересня, у приміщенні обласного музично-драматичного театру ім. Садовського відбулись урочисті заходи за участю заступника голови обласної державної адміністрації Романа Аксельрода, заступника голови обласної Ради Юрія Медведєва, першого заступника міського голови Володимира Кістіона та начальника територіального управління МНС України у Вінницькій області, полковника служби цивільного захисту Руслана Шевчука.

Вітаючи присутніх Р. Шевчук наголосив на важливості професії рятівника в житті суспільства, адже оперативна рятівна цивільна служба 101 цілодобово стоїть на захисті громадян і забезпечує їх безпеку.

За останні роки рятівники зуміли вийти на якісно-новий сучасний стиль організації своєї діяльності. Провідну роль в цьому відіграє підтримка, яку надають обласні органи влади, так як завдяки їх сприянню вдалося вирішити проблеми, які тривалий час залишались невирішеними. Це є питання ефективної роботи комісії секції МНС і поліпшення матеріальної бази підрозділів оперативно-рятувальної служби, проведення командно-штабних навчань, де відпрацьовується координація дій аварійно-рятувальних підрозділів.

Також він зазначив, що рятівники Вінниччини завжди стоять напоготові аби всі подоляни відчули постійний надійний захист у випадку будь-якої надзвичайної події. Так, тільки протягом поточного року підрозділами області для проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж та проведення інших рятувальних заходів здійснено більше 5 тис. виїздів, в результаті проведених заходів ліквідовано 1500 пожеж, 250 разів підрозділи виїжджали на проведення аварійно-рятувальних робіт. Врятовано 31 життя, не допущено знищення державного та особистого майна громадян на суму понад 60 млн. грн. Сьогодні перед службою надзвичайних ситуацій стоять нові завдання такі як: підвищення рівня майстерності та вирішення нових завдань.

Вітаючи учасників заходів Роман Аксельрод нагадав історію цього свята. Він привітав ветеранів, які створили дане свято та всіх рятівників, які працюють на благо безпеки наших громадян. Побажав здоров’я, а також того, щоб кількість рятівників, яка іде на завдання рівнялася кількості рятівників, які повертаються.

Зі словами вітання звернувся до рятівників Ю. Медведєв. Він висловив найщиріші вітання ветеранам та працівникам МНС області. Наголосив на тому, що важко знайти іншу структуру в Україні, яка б вміла робити те, що роблять рятівники. Ю. Медведєв побажав рятівникам міцного здоров’я, гарної долі та наснаги в їхній нелегкій справі.

З нагоди відзначення Дня рятівника, за багаторічну працю та за активну позицію у суспільстві кращим працівникам рятувальних служб Вінниччини вручили Почесні грамоти від облдержадміністрації і обласної ради та відзначили нагрудними знаками, медалями із наданням грошової винагороди.

В ході свята відбулося нагородження кращих представників Всеукраїнської акції «Герой–рятувальник року» почесними грамотами та цінними подарунками. Дана акція передбачає виявлення непересічних особистостей, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій і стихійного лиха.



Переглядів: 3863
Поширень: 0