Урочиста програма з презентацією нової вражаючої програми диво-водограю тривалістю 23 хвилини розпочнеться о 18 годині на Набережній ROSHEN.

Під час урочистої програми гостей свята привітає ініціатор створення у Вінниці диво-фонтану Петро Порошенко.

Привітає із цим днем гостей вечора своїм виступом Олег Скрипка та гурт «ВВ», а також всесвітньовідомий віртуозний скрипаль – Василь Попадюк.

Довідка:

Найбільший у Європі світломузичний Фонтан із єдиною у світі системою занурення під воду та реконструйована Набережна «ROSHEN» відкриті 4 вересня 2011 року. Під час реконструкції Набережної «ROSHEN» проведено розширення нижнього та верхнього променадів з 15845 до 16493 кв м. Проведено розчищення русел річок Вінничка та Південний Буг, а також аванкамери насосної станції. На території ділянок двох скверів влаштовано пішохідні доріжки, встановлено дитячий майданчик з спеціальним антитравмовим покриттям. Для забезпечення зручних зв’язків між прогулянковою алеєю та територією, що знаходиться нижче рівня верхнього променаду влаштовано різноманітні типи сходинкових маршів, а також пандуси для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Після реалізації проекту відбулася стабілізація берегової лінії, відновлення та розширення акваторії.

«Фонтан» розташований в руслі річки Південний Буг й має довжину 140 метрів і висоту струменя до 60 м. Встановлення світломузичного фонтану, з можливістю відео проектування, надає можливість отримати незабутні емоційні враження від світло-відео-музичних шоу.

Цей соціально-культурний та інфраструктурний проект було повністю реалізовано за рахунок інвестиції Фонду Петра Порошенка та Міжнародної корпорації ROSHEN. Загальна вартість проекту Набережної і Фонтану перевищує 70 млн. гривень.

В 2012 році Благодійний Фонд Петра Порошенка й кондитерська корпорація ROSHEN вклали в Набережну й Фонтан ROSHEN додатково 6,5 мільйонів гривень. За ці кошти була проведена модернізація Фонтану ROSHEN, яка містила в собі встановлення трьох додаткових лазерних систем, які дозволяють значно збільшити кількість спец ефектів, таким чином розширити репертуар і зробити програму вінницького Фонтану набагато різноманітнішою. Прокладено додаткові кабельні системи; встановлено акустичні системи й допоміжні системи звуку, що посилює якість і сприйняття самої шоу-програми фонтану ROSHEN. Також, Фондом Петра Порошенка було продовжено роботу з реконструкції Набережної ROSHEN. Придбано й встановлено нову систему зрошення газонів, проведено благоустрій Набережної та її озеленення.

 



Переглядів: 7594
Поширень: 0