20 листопада вважається Всесвітнім днем дитини. Офіційно це свято з\'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя. Всесвітній день дитини також відзначається в день, коли Організація Об\'єднаних націй прийняла декларацію прав дитини. Це відбулося в 1959 році. Крім того, 20 листопада 1989 року була підписана міжнародна конвенція про права дитини.

У деяких країнах Всесвітній день дітей святкується 20 вересня. Проте 129 країн-членів ООН цей день відзначають все ж таки 20 листопада.

Журналісти сайту "Моя Вінниця"вирішили поцікавитися, чи знає наша малеча про Всесвітній День дитини?. Виявилося, що  не усі про нього чули. Але на запитання, за що ж вони люблять дитинство та щоб побажали своїм друзям в цей день, відповідали охоче....

Катя, 9 років.

- Я люблю дитинство за те, що можна гратися з друзями, веселитися, не турбуватися про дорослі проблеми. А друзям побажала б, щоб їх любили батьки та здоров\'я.

Артем, 9 років.

-  Я можу побігати, погратися. Я люблю дитинство, бо можу зі своїми друзями грати в різні ігри. Друзям бажаю, щоб вони цінували дитинство.

Владислава, 11 років.

- Своє дитинство я люблю за те, що поки ми ще маленькі ми можемо відпочивати, гратися. А коли станемо дорослими, потрібно буде заробляти гроші, працювати, турбуватися про сім\'ю. А ще, я хочу повернутися в дитячий садочок. Колись так не любила туди ходити, а зараз би повернулася.

Сергій, 13 років

- Я люблю кататися на скейті, ходити до школи та на різні гуртки. Гратися з друзями. Своїм друзям побажав би менше сидіти за комп\'ютерами, читати книжки та не вживати алкоголю.

Денис, 13 років.

- Мені подобається, що я ще не дорослий. Я можу гуляти, стрибати. Розважатися з друзями. За це я і люблю дитинство. А друзям бажаю аби вони були вірними.

Віка, 5 років.

- Я люблю дитинство за те, що можна гратися і дивитися мультики. Я граюся з мамою і татом. А друзям бажаю аби вони були слухняні і гарно вчилися.



Переглядів: 4423
Поширень: 0