Керівники районних рад одноголосно заявляють про обмеження чинною міською владою повноважень райрад.


"Сьогоднішній міський голова Гройсман В.Б. з перших днів свого владарювання врізав повноваження і фінансування районних у місті рад, провів війну за відбирання комунальної власності - адмінбудинків і знищення районних у місті рад", - про це зокрема йдеться у заяві голови Староміської районної ради м. Вінниці Василя Мрищука.
Саме так розцінюють керівники Староміської та Замостянської районних рад ще й скорочення штату працівників райрад. На сьогодні у штатному розписі райрад залишили 8 працівників та ще 2 посади для фінуправління, відповідно скорочено і обсяги фінансування.

В позиції вінницької міської ради керівництво райрад міста вбачає порушення 140 ст. Конституції України (де йдеться про те, що організація управління районнами у місті належить виключно до компетенції районних у місті рад) та ряду статтей Закону про місцеве самоврядування. Крім того, у райрадах переконані, що від такого протистояння в першу чергу постаждає громада. Наразі свої права районні ради у місті Вінниці відстоюють у судах.

Голова Ленінської районної ради у місті Вінниці Юрій Бондар каже, голована проблема у тому, що у сьогоднішньому законодавстві чітко не виписані повноваження районних у місті рад, тоді як така категорія як "місто" прописана в усіх деталях.


Переглядів: 3877
Поширень: 0