Прибирання доріг Вінниці під час снігопаду

На сьогоднішній день в КП «ВШУ» налічується 61 одиниця спеціалізованої техніки, із них 30 одиниць призначені для роботи взимку. Це нові сучасні машини іноземного виробництва, які добре зарекомендували себе у роботі. За інформацією начальника вінницького шляхового управління Святослава Буше, техніка не лише розчищає дороги від снігу, а й посипає протиожеледними матеріалами.

Прибирання доріг Вінниці під час снігопаду

«Для посипання вулиць застосовується сіль з антикорозійними добавками, яка дозволяє транспорту безпечно рухатися дорогами міста, - розповідає Святослав Буше.На даний час проводяться роботи по розчистці 150 вулиць обласного центру, загальною протяжністю 400 кілометрів. Звичайно, одразу ж усі вулиці прибрати просто неможливо, проте бригади працюють цілодобово, що дозволяє поетапно проводити роботи як на центральних, так і на другорядних дорогах міста».

Водій Сергій, який працює на КП «Вінницьке шляхове управління» вже третю зиму, розповідає, що у таку погоду доводиться працювати 24 години. «За таких погодних умов наш робочий день ненормований, - розповідає Сергій. – Зміни сьогодні повні, людей вистачає, і ми встигаємо боротися із негодою. Допомагає хороша техніка. Єдине, що заважає у роботі, це водії, які залишають свої транспортні засоби прямо на проїжджій частині. Шкода, що вони не думають про власні авто, не розуміють, що через снігопади вони ризикують не виїхати на дорогу, оскільки транспортний засіб буде закиданий снігом».

Прибирання доріг Вінниці під час снігопаду

«На даний час техніка працює у цілодобовому режимі, протиожеледних матеріалів вистачає – ми маємо 5,5 тисяч тон солі та 2,5 тисячі тон відсіву. Але вони не можуть вирішити проблему, якщо постійно йде сніг, - говорить начальник «ВШУ» Святослав Буше. – Тому зараз велику роль відіграє саме та техніка, яка розгортає сніг та посипає дороги протиожеледними матеріалами. Вночі робота буде йти активніше, адже не буде заважати транспорт».

Майстер КП «ВШУ» Олександр Таранов розповів про те, яким чином проводиться прибирання доріг від снігу. «В нас формується колона, на початку якої йде техніка зі щітками та відвалами, яка відгортає сніг, і замикає колону «Жилет», який посипає дороги сумішшю, - говорить Олександр Таранов. – Зараз (від авт. станом на 11:00) колона із 4-х одиниць вирушає по маршруту на Старе місто, на вулиці Данила Нечая, Московську, 8-го Березня та інші. Після чого колона розділяється та чистить другорядні вулиці, де може пройти лише дві одиниці техніки».

Прибирання доріг Вінниці під час снігопаду

Начальник комунального підприємства «Вінницьке шляхову управління» Святослав Буше звернувся до вінничан, які мають власні авто: «Просимо не залишати свої автівки обабіч доріг, оскільки вони перешкоджають роботі прибиральної техніки. В інакшому випадку ваше авто може також потрапити у так звану снігову пастку, оскільки прибрати сніг навколо нього просто не буде можливості, а отже, доведеться «розкопувати» колеса, щоб виїхати».

Загалом у місті під час снігопадів у цілодобовому режимі працює 63 одиниці спецтехніки. Так, зокрема, розчищенням доріг окрім машин «ВШУ», працює ще десять одиниць з різних підрядних підприємств, а також – техніка житлово-експлуатаційних підприємств, яка прибирає тротуари та прибудинкові території біля багатоповерхівок. Ще кілька років тому про механізоване прибирання невеликих площ мова не йшла, в основному сніг в дворах та на тротуарах прибирали вручну. Тепер малогабаритна техніка дозволяє це робити швидше і якісніше.



Переглядів: 9480
Поширень: 0