День міліції

День міліції - це свято, яке в Україні щорічно відзначається 20 грудня — у день прийняття Верховною Радою України в 1990 році Закону України «Про міліцію» («…враховуючи заслуги органів внутрішніх справ України у боротьбі зі злочинністю та в охороні правопорядку…» згідно з Указом Президента України «Про День міліції» від 17 листопада 1992 року № 567/92).

Цього року працівники міліції відзначають 21-у річницю з дня створення української міліції, яка разом з українським народом пройшла за цей час непростий шлях становлення нової демократичної держави. Щоденний ризик давно є постійною складовою роботи правоохоронця і, обираючи професію міліціонера, кожен це усвідомлює.

Урочисті заходи розпочалися поминальною панахидою в церкві Димитра Солунського за тими, хто до останнього подиху чесно та сумлінно виконував свої обов’язки, але одного разу не повернувся з роботи додому.

покладання квітів

З привітальним словом до колег та ветеранів органів внутрішніх справ звернувся керівник міліції Вінниччини генерал-майор міліції Віктор Русин.

- Сьогодні ми зібралися у цій залі аби в урочистій обстановці в присутності керівників області привітати усіх міліціонерів Вінниччини з професійним святом, вшанувати мужніх людей, які обрали головною справою свого життя захист Закону, прав людей, миру і спокою в державі. Виконуючи свій обов’язок перед державою, ми нерідко жертвуємо спілкуванням з близькими людьми, забуваємо, що таке вільний час і повноцінний сон. Але все це компенсується усвідомленням того, що саме від нашої роботи залежить безпека життя людей, вдома і на вулиці, саме ми захищаємо інтереси нашої держави. Щодня сотні громадян набирають номер «102», аби почути у відповідь «Міліція. Чим можемо допомогти?» І ми з вами, колеги, маємо зробити усе залежне від кожного, аби виправдати сподівання людей на захист і допомогу. Довіра громадян – найвища оцінка нашої діяльності і щоденні звернення людей тому підтвердження. Щиро бажаю Вам та вашим родинам спокою, добробуту, здоров’я, Божого благословення у благородній і відповідальній місії служіння інтересам українського народу та щоденного повернення додому живими та здоровими, - сказав генерал Віктор Русин.

Особливу подяку очільник міліції Вінниччини висловив дружинам, матерям, близьким людям, які створюють домашній сімейний затишок і є надійним тилом кожного працівника міліції: «Спасибі вам за терпіння і любов, якою ви зігріваєте наше життя, за підтримку, таку необхідну у нашій роботі».

До привітань міліціонерів Вінниччини долучилися перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Іван Мовчан, вінницький міський голова Володимир Гройсман , керівники обласної ради, силових структур, Збройних сил, судової гілки влади, духовенства. Почесним гостем на грандіозному святі правоохоронців був перший Міністр внутрішніх справ України генерал армії Андрій Володимирович Василишин. У своєму привітанні генерал армії зупинився на історії створення української міліції та основних віхах її розвитку.

- Міліції завжди було важко, але я радий, що молоде покоління цінує і продовжує нашу справу, гідно долаючи труднощі. У день професійного свята я хотів би в першу чергу подякувати всім працівникам міліції за службу за те, що не нарікаючи на труднощі і ризики професії, залишаєтесь вірним Присязі, та побажати щоденного повернення додому живими та здоровими, - сказав Андрій Володимирович.

З нагоди свята найкращі працівники міліції були відзначені спеціальними званнями, відзнаками МВС та УМВС, відзнаками обласної та міської влади.

За ініціативи начальника обласного управління міліції Віктора Русина була започаткована номінація «Кращий працівник міліції». Найкращі міліціонери області отримали з рук генерала статуетки «Символ професійності».

Після завершення урочистостей подарунком для усіх присутніх став святковий концерт, який вели народний артист України Мар’ян Гаденко та Ірина Макеєва. Присутніх у залі порадували душевні українські народні пісні у виконанні Тетяни Кисляк, гуморески від заслуженого артиста України Анатолія Демчука, незабутні виступи колективу академічного ансамблю пісні й танцю Міністерства внутрішніх справ України, оркестру УМВС, провідних художніх колективів області та вихованців відомчого дитячого садочка «Теремок».



Переглядів: 7734
Поширень: 0