За інформацією прес-служби, головний спеціаліст-програміст управління Пенсійного фонду в цьому районі, заступник директора товариства з обмеженою відповідальністю та приватний підприємець, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами, які спрямовуються на виплату пенсій, об’єднались у злочинну спільноту.

Як стало відомо, щомісячно на рахунки 12 неіснуючих пенсіонерів, два з яких було відкрито на директора товариства з обмеженою відповідальністю та приватного підприємця, нараховувалась сума видатків, що коливалися від 250 до 290 тис. грн. Однією з умов існування цієї злочинної схеми була обов’язкова передача працівникові управління Пенсійного фонду половини грошових коштів, які нараховувались на всі 12 рахунків.

Згідно з попередніми даних, упродовж 2007-2008 років з використанням вищевказаної злочинної схеми злочинною групою було привласнено 3,5 млн. грн., що спрямовувались на виплату пенсійного забезпечення.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Усіх трьох правопорушників.


Переглядів: 3359
Поширень: 0