Організували конкурс фонд «Нові медіа» (Варшава) та Інститут політичних технологій (Львів) за сприянням мережі центрів європейської інформації України в рамках проекту «Mammedia: Свобода. Підтримка українських молодіжних ЗМІ» програми польського співробітництва для розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Регіональним партнером конкурсу виступив Вінницький центр європейської інформації який адмініструється вінницьким регіональним центром європейської інформації «Креатив» та обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Тимірязєва.

Голова ГО «Креатив» Оксана Бондар розповіла, що на першому етапі впровадження програми були відібрані тренери з різних регіонів України, яким організували навчання. Основною темою їхніх навчальних програм стало висвітлення у друкованих та електронних ЗМІ гострих та актуальних проблем сьогодення.

Ольга Кавуненко – одна з тренерів, задіяних у програмі, – розповіла, що навчається у Вінницькому технічному університеті й захоплюється журналістикою, тому із задоволенням взяла участь у програмі.

Разом із учасниками з 8 областей я пройшла 10-денне навчання у Львові. На ньому тренери-аніматори мережі центрів європейської інформації України навчали нас журналістської етики та практичної журналістики. Я вивчала сучасну концепцію прав людини, демократії та свободи слова, знайомилася з практичними аспектами діяльності журналіста у висвітленні проблематики свободи слова. Повернувшись після завершення навчання, я поділилася отриманими знаннями із учнями старших класів вінницьких шкіл, – розповіла Ольга Кавуненко.

Учнівські колективи 5 шкіл нашого міста випустили електронні газети і взяли участь у конкурсі «Mammedia: Свобода!». Серед 48 команд-учасниць з усієї України переможцями стали учні Вінницької школи-гімназії №2. За результатами інтернет-голосування їх електронна газета набрала понад 13 тисяч голосів.

Як розповіла член редколегії газети-переможниці Анжеліка Ясишина, над проектом працювали 12 учнів. Робота тривала понад 2 тижні, а подали її на конкурс за хвилину до закінчення терміну прийому.

– Працювали над виданням дружно та злагоджено, адже було цікаво. Нам допомагали вчителі та батьки. Я дуже рада, що саме наша робота визнана найкращою, – розповіла Анжеліка Ясишина.

– Я провела час з користю, адже займалася тим, що подобається, й отримала знання та навички, які знадобляться в майбутньому. А отриманий приз – планшет – залишиться в школі й допомагатиме членам нашої редколегії писати цікаві, актуальні статті, - додала голова редколегії Христина Сенченко.



Переглядів: 3840
Поширень: 0