У зоні обслуговування ПАТ «Вінницягаз» перебуває близько 400 промислових та комунально-промислових підприємств. Вони споживають таку значну кількість природного газу, що навіть невеликі похибки в обліку можуть вилитись для постачальника і споживача у чималі втрати.

Розмір спожитого газу обраховується вузлами обліку, обладнаними точними електронними обчислювачами. Та щоб у їхніх показниках не було сумнівів ні з боку споживача, ні з боку газопостачального підприємства, час-від-часу, це обладнання проходить, так звану, повірку.

Його демонтують і везуть за три-дев\'ять земель до спеціалізованих лабораторій. Наприклад, Києва, Житомира, Харкова чи інших міст України.

Ясна річ, що це пов\'язано з транспортними витратами для власника вузла обліку. Та й час, доки в лабораторії дійде черга до вінницького лічильника, немалий. Бо цих лабораторій замало є в Україні.

Саме тому у ПАТ «Вінницягаз» вирішили створити власний підрозділ з повірки промислових лічильників природного газу. І вже навіть закупили обладнання для нього.

Нині у приміщенні майбутньої лабораторії провадяться підготовчі роботи. А фахівці діючого Сервісного центру оволодівають методики перевірок.

- З відкриттям лабораторії у Вінниці, – сподівається заступник голови правління ПАТ «Вінницягаз» з газопостачання Володимир Білаш, – промислові споживачі зможуть отримати послуги значно швидше, ніж сьогодні. А достовірність висновків перевірки для нас буде авторитетнішою. Адже зараз наші фахівці можуть побачити лише пломбу на лічильнику…

Нова лабораторія розпочне свою роботу вже у поточному році.



Переглядів: 4192
Поширень: 0