мітинг у Вінниці

На пів на дванадцяту під стінами Вінницької облдержадміністрації їх чекали журналісти. Колона автівок дещо затрималася дорогою. Як згодом повідомили мітингуючі, запізнилися через те, що їх затримали інспектори ДАІ для перевірки документів. Вже після 12-ї години авто із жовто-синіми прапорами заполонили центр міста. На знак протесту водії тиснули на клаксони. Аби уникнути заторів, до справи взялися регулювальники дорожнього руху. Адже на Соборній зібралася надзвичайно велика кількість машин – окрім семи десятків автівок мітингувальників, центром міста рухалися і пересічні городяни за кермом. У цій толокнечі свого маршруту намагалися дотримуватися трамваї та тролейбуси.

- Я простий водій, - каже на мітингу пан Василь Васильович. – Я хочу сказати, мене сюди ніхто не звав. Мене ніхто не просив сюди виходити говорити. Мене просто все дістало. Я хотів просити простих людей, які заробляють зарплатню і на цю зарплатню годують своїх дітей. На цю зарплатню ми не будемо годувати депутатів і їхні сім’ї. Які штрафи! Якщо проста людина не помітила щось і зробила собі на штраф, ми маємо відати всю свою зарплату. Для кого? Ганьба!

Акція протесту була добре організована. Мітингуючи збирали кошти родинам двох підприємців, які нещодавно покінчили своє життя самогубством. Як сказав голова страйкому перевізників Сергій Щетинін, чоловіки вирішили вкоротити собі віку або через неможливість платити високі відсотки за кредитами або ж через надвисокі штрафи за порушення правил дорожнього руху. Перевізники звернулися до міської, обласної та державної влади і оголосили свої вимоги. Серед них: створення незалежної антикризової ради та прийняття пакету антикризових законів, створення бази проблемних кредитів, зниження податкового навантаження. Якщо ці та інші вимоги не будуть враховані, обіцяє Сергій Щетинін – акції протесту продовжаться.


Переглядів: 4345
Поширень: 0